<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175420" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: УЕФА: родният...

Вкарват Пеле в речника – синоним на величие

14 Април 2023
0 193

Вкарват Пеле в речника – синоним на величие. Това може да се случи чрез петиция, организирана в Бразилия от няколко авторитетни медии и организации. Идеята е по този начин да се окаже чест на великия футболист, който си отиде от този свят в края на миналата година. Пеле бе на 82 години, когато ни напусна.

Вкарват Пеле в речника &#8211; синоним на величие

Инициативата е на Фондация “Пеле”, с участието на футболен клуб “Сантос”, Memorabília do Esporte Carregamos и канала SporTV. Те стартираха манифест, който представлява публична петиция за превръщането на “Пеле” в дума в бразилския речник. Тя ще има значение, което ще бъде близко до същността и завета на Краля на футбола.

Пеле. [Прилагателно]

1. По-голям от всички останали. 2. Справка за величие. 3. Ненадминат. 4. Синоним на съвършенство. 5. Уникален“. Такова е предложенето от групата значение на въпросното прилагателно име.

Това е кампания в чест на Краля на футбола, която иска Пеле да бъде възвеличен и обезсмъртен по уникален начин: да се превърне в речниково понятие. Присъединете се към това движение!“, обясняват говорителите на кампанията, чието мото е “най-доброто определение на най-великия за всички времена“.

Над 200 хиляди изпратиха Пеле в последния му земен път

Посочени са и още пет причини за включването на Пеле в речника: “1° – Най-големият от всички; 2° – Смятан е за най-великия бразилец на всички времена. 3° – Легенда и рекордьор по голове и титли. 4° – Той е отговорен за спирането на войната в Африка. 5° – Имам титли и медали в допълнение към футбола”.

Източник: Metropoles

Вкарват Пеле в речника – синоним на величие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции