<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175512" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Норвегия екс...

Финландия започна изграждането на преградна стена по границата с Русия (видео)

16 Април 2023
0 270

Финландия започна изграждането на преградна стена по границата с Русия. Пилотната фаза е с дължина 3 километра или 1,8 мили, за да се тестват възможностите на бариерата преди завършването на целия проект, пише ABC.

Очаква се изграждането на пълната бариера да отнеме три до четири години, в зависимост от финансирането и плавността на строителния процес.

Границата между Русия и Финландия е дълга 1300 километра или над 800 мили. Бариерата, която се изгражда, ще бъде дълга около 130 до 260 километра, когато бъде завършена.

Финландия и Швеция изоставиха дългогодишната си политика на военна необвързаност и кандидатстваха за присъединяване към НАТО в отговор на инвазията на Русия в Украйна. Финландският парламент одобри присъединяването на страната към НАТО, въпреки че Турция и Унгария, две от 30-те страни от НАТО, трябва да одобрят влизането на Швеция и Финландия.

Променената среда за сигурност е наложила изграждането на бариерна ограда по част от източната граница, според финландската гранична охрана.

Изграждането на пилотната ограда е започнало в Пелкола, Финландия, на граничния контролно-пропускателен пункт Иматра. Очаква се пилотният проект да бъде завършен до края на юни. След изграждането ще бъде инсталирана и система за техническо наблюдение, според финландската гранична охрана.

Финландия започна изграждането на преградна стена по границата с Русия (видео)
Снимка: iStock

Друга 300-метрова бариерна ограда също ще бъде изградена в гарнизона Имола по време на пилотната фаза на строителството. Той ще служи като тестова зона за технология за наблюдение. Ще стане част от средата за обучение на Академията за гранична и брегова охрана. Това се казва в изявление на финландската гранична охрана.

Членството на Финландия удвоява сухопътната граница на Алианса с Русия (видео)

След като бариерата бъде завършена, собствениците на земя ще получат еднократна сума за щети, причинени от строителството.

Ще бъде изграден и път за движение и поддръжка на гранични патрули в близост до изграждащата се ограда.

Финландия започна изграждането на преградна стена по границата с Русия (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции