<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175568" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Везенков: “България не е и на средно ниво, не знам колко е светло бъдещето”

17 Април 2023
0 379

Везенков: “България не е и на средно ниво, не знам колко е светло бъдещето”. Най-добрият български баскетболист даде обширно интервю пред сръбската телевизия SportKlub. В него той говори за изключително успешния си сезон, възможността да отиде в НБА, ситуацията в българския баскетбол и националния отбор, както и за престоя си в “Барселона”:

Везенков: &#8220;България не е и на средно ниво, не знам колко е светло бъдещето&#8221;

“Разбира се, всеки в този отбор има талант, всеки се опитва да го покаже през сезона, но аз не мисля много за себе си, интересува ме победата на отбора. Беше много хубав момент да играя срещу всички тези играчи от НБА, Евролигата, както и срещу и с играчи, които никога не са преживявали подобно нещо.”

“Мисля, че се справихме доста добре. Победихме Грузия, загубихме от Черна гора и накрая от Белгия. Не знам кога ще изиграем следващия си ЕвроБаскет, защото с всички тези прозорци може да не успея винаги да помогна на отбора си.”, призна Везенков. В момента българският баскетбол не е на най-високо ниво, дори не е на средно ниво. Не знам кога ще се появи следващата възможност да се класираме за ЕвроБаскет, но се надявам, че няма да ни отнеме 10-15 години, за да го направим отново.”

Не знам колко е светло бъдещето, ако всички не се стегнат и не работят заедно. В момента не мога да назова дори трима играчи, които играят в чужбина. Това не е добре. Не съм тук да критикувам, надявам се да се намери начин да се класираме за Европейско първенство отново.

MVP Везенков изведе “Олимпиакос” до невиждано постижение (видео)

Везенков коментира и възможността да играе в НБА от догодина:

“Разбира се, това е мечта за всеки, който играе баскетбол. Но аз не мисля да го правя само за да кажа, че съм го направил. Ако ситуацията е добра, отборът ме иска и намерим начин и възможност, може да се направи нещо. Когато говоря за възможност, имам предвид възможността да играя и да покажа кой съм. В този момент мислите ми са насочени към участие във финалната четворка с Олимпиакос, нищо друго. Искам да бъда в Каунас, това е всичко, за което мисля.”

Везенков: “България не е и на средно ниво, не знам колко е светло бъдещето”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции