<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175640" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България с ре...

За първи път отбор е без нито един българин във Вечното дерби

17 Април 2023
0 2745

За първи път отбор е без нито един българин във Вечното дерби. Това е тимът на ЦСКА, който няма нито един нашенец в стартовата си единайсеторка. Няколко дербита поред Иван Турицов единствен спасяваше честта на българските футболисти при “червените”, но този път той е на пейката.

За първи път отбор е без нито един българин във Вечното дерби
снимка: bulPhoto

“Армейците” имат общо четирима българи в групата си за мача. Всички те са на резервната скамейка. Сред тях е и Иван Турицов, който бе титуляр при първото вечно дерби през сезона. То бе спечелено от “Левски” с 2-0. Срещата се игра на 18. септември. Тогава Илян Стефанов и Уелтън решиха мача в 77-ата и 81-ата минута.

УЕФА: родният елит извън Топ 25 на първенствата в Европа

Другите българи в състава на ЦСКА са вратарят Димитър Евтимов, 20-годишният централен защитник Християн Петров и 21-годишният полузащитник Станислав Шопов. Ето я и цялата стартова единайсеторка на “червените”: 1. Густаво Бусато, 21. Амос Юга, 22. Енес Махмутович, 2. Юрген Матай, 5. Брадли Де Нойер, 15. Тибо Вион, 7. Джонатан Линдсет, 3. Жеферсон, 14. Тобиас Хайнц, 10. Маурисио Гарсес, 9. Дюкенс Назон.

Дербито идва в повратен момент за “Левски”. Това е първи мач след напускането на Станимир Стоилов. На пейката на негово място е Елин Топузаков, който пък разчита на четирима българи в своите стартови 11. ЦСКА е лидер в класирането преди двубоя с точка повече от преследвача “Лудогорец”. “Левски” пък е на четвърто място с 45 точки и е в серия от четири поредни шампионатни победи.

“Левски” изпусна победата в края

Целият мач мина без особено големи опасности пред двете врати и така се стигна до последната минута на редовното време. Тогава “Левски” получи правото да изпълни дузпа. Ивелин Попов застана зад топката и прати лесен за спасяване удар в центъра на вратата на Густаво Бусато.

Видео: DIEMA XTRA

За първи път отбор е без нито един българин във Вечното дерби

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • БГ цесекар

    18 Април 2023

    Палячовци

Покажи всички Скрий

Реакции