<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176220" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Волен „сготв...

Нов парламент, дела срещу България и драми с украинското зърно в ТОП новините тази седмица (видео)

21 Април 2023
0 173

Нов парламент, дела срещу България и драми с украинското зърно в ТОП новините тази седмица, събра репортерът ни Виктория Симеонова.

Новият парламент най-после си избра председател – Росен Желязков. Той получи подкрепата на Продължаваме промяната и Демократична България, които освен за поста, влязоха в преговори с ГЕРБ-СДС и за бюджета и състава на правна комисия. Още не е ясно ще има ли коалиционно управление.

Президентът Румен Радев започна консултации с партиите за съставяне на кабинет. Още не е ясно кога ще връчи първия мандат.

Брюксел обяви, че съди България по три казуса – обществения транспорт, ТОЛ системата и неправилното прилагане на европейските регламенти за продажба на минерална вода. 

Навършиха се 3 години от катастрофата, в която дрогираният Кристиян Николов отне живота на Милен Цветков. Все още няма окончателна присъда за шофьора. Той настоява да бъде оправдан.

Нов парламент, дела срещу България и драми с украинското зърно в ТОП новините тази седмица (видео)

България е сред държавите-членки на Европейския съюз, които забраниха вноса на украинско зърно. Eвропейската комисия обаче обяви, че ще подпомогне родните зърнопроизводители само ако забраната бъде премахната. 

Това и още много от държавата, света и уеба, ще откриете само на gospodari.com.

Нов парламент, дела срещу България и драми с украинското зърно в ТОП новините тази седмица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции