<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176361" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясно ко...

Интерпол обяви Красимир Каменов – Къро за международно издирване

21 Април 2023
0 467

Интерпол обяви Красимир Каменов – Къро за международно издирване. Това разбираме от сайта на международната организация.

Красимир Каменов – Къро е обявен за международно издирване с „червен бюлетин“ от „Интерпол“. Това става по искане на българската прокуратура.

Интерпол обяви Красимир Каменов &#8211; Къро за международно издирване
Източник: Interpol

Според сайта на „Интерпол“ Каменов се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

Той беше задочно обвинен преди месец от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов – бивш служител на МВР, който беше показно разстрелян в София в началото на 2022 г.

Обвиниха Красимир Каменов – Къро за поръчител на убийството на бивш полицай

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.

Една от целите на участниците в заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на „Убийства“ в ГДНП прокуратурата пусна запис, на който се чува, че именно Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов.

За Каменов се знае, че от поне 15 години живее в ЮАР.

Интерпол обяви Красимир Каменов – Къро за международно издирване

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции