<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176385" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясно ко...

„Семерджиев“ – емблематичният случай, който разтърси системата на МВР (видео)

21 Април 2023
0 400

„Семерджиев“ – емблематичният случай, който разтърси системата на МВР. Проверки разкриха връзки на полицаи с лица от криминалния контингент, разказва репортаж на NOVA.

Георги Семерджиев бе признат за виновен за това, че около 23.00 ч. на 5 юли в района на бул. „Черни връх” в София е нарушил по непредпазливост е причинил смъртта на 21-годишната Хариет и 26-годишната Христина. Двете млади жени бяха пометени от джипа, управляван от 36-годишния мъж.

Обявиха присъдата на Семерджиев

Тежката катастрофа стана навръх празника на МВР през 2022 г. 21-годишната Хариет Стефанович е пометена от джипа на Георги Семерджиев докато стои на тротоара. Близо до нея е и Христина Дилева, която също издъхва на място. И двете момичета нямат никакъв шанс да оцелеят при високата скорост и зловещия удар, наподобяващ взрив. Експертиза установява,  че при разрешени 50 километра в час, бившият футболист е карал с три пъти и половина по висока скорост – 166 километра в час. С включени полицейски лампи, фалшива шофьорска книжка и наркотици.

„Удря първата жертва – момичето, което буквално успява да го прекара през предната решетка на джипа. След това колата се удря в асансьора. Семерджиев успява да излезе през дясната страна за 17 секунди. След това с помощта на Симона Радева, с донесена стълба, влиза през терасата в апартамента си и там е задържан”, потвърди Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба.

„Семерджиев“ – емблематичният случай, който разтърси системата на МВР (видео)
Снимка: БулФото

След инцидента МВР започна масирани проверки за алкохол и наркотици на пътя. Те продължават и до днес. Имаше и вътрешна проверка – кой и защо е покровителствал бившия футболист. Ревизията 10 години назад установи, че той е с десетки глоби на пътя. Но вместо наказателна отговорност, той се е разминавал с административни наказания.

Трима  служители на реда, които умишлено са разпъвали чадър над Семерджиев, бяха уволнени. Сред тях полицайката Симона Радева и нейният приятел.

Появиха се кадри секунди след катастрофата, при която Георги Семерджиев уби две момичета (видео)

„Семерджиев“ – емблематичният случай, който разтърси системата на МВР (видео)

Общо 41 служители на МВР – с действието или бездействието си, са допринесли за това Георги Семерджиев да продължи да шофира по пътищата, въпреки десетките си нарушения.

Георги Семерджиев има присъда за хулиганство през 2012 година. И още една през 2020-а . От осем месеца затвор след споразумение с прокуратурата, одобрено от съда –  за притежание на над 4 килограма наркотични вещества.

„Семерджиев“ – емблематичният случай, който разтърси системата на МВР (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции