<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176450" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Росен Желязк...

ГЕРБ с извънреден брифинг, Борисов вижда 3 варианта пред държавата (видео)

22 Април 2023
0 355

ГЕРБ с извънреден брифинг. Представители на ръководството на ГЕРБ дават пресконференция за медиите в Централата на партията. Гледайте видеото ТУК.

“Като част от екипите, които преговаряха по законодателната рамка ние приехме че ще работим по определени приоритети и това са над 30 закона. Да, имаме спор по няколко от законодателните техники, както и по логиката. Но нямаме спор че е нужно работещо народно събрание, което да взема решения и да излъчи правителство.”

Това казват от партията на Бойко Борисов.

Денков: Ако ГЕРБ не промени отношението си към корупцията, няма да управляваме заедно (видео)

ГЕРБ с извънреден брифинг, Борисов вижда 3 варианта пред държавата (видео)

Модели

“Нас много ни изненадва на фона на всички тези наши общи стратегии, вече днес темата е друга. Отново нашите колеги от ПП-ДБ се върщат към мантрата за корупцията и ГЕРБ да се разграничават от някакви модели. Моделът ГЕРБ е нула мигранти, предвидливост и стабилност. Друг модел – миграция, дългове, инфлация. Кой модел предпочитат българите?”, коментира Десислава Атанасова. 

“Огромният дефицит е в резултат на политическата криза. Свиването на дефицита без да се пипат данъци може да става с не повече 1 процент на година, което ще обезсмисли референдума за еврозоната. Не отговаряме на нито един критерии, магическо решение няма и трябва или да се вдигат данъци или да се отложи влизането в еврозоната. Изискват се трудни политически решения и отговорност от всички партии в парламента”, заяви на брифинг Деница Сачева от ГЕРБ.

Варианти

Бойко Борсов призова ПП-ДБ да се разберат с тях, да действат заедно и отговорно. А не да предявяват претенции кой да се оттеглел. Той каза, че все пак ще се съгласи да се изтегли външен дълг (макар и с отвращение – както го определи), но да се приеме от парламента лимит на външния дълг, защото иначе през юни държавата щяла да колабира.

Той описа апокалипсис – и попита всички партии – но най-вече ПП-ДБ да кажат какво решение ще предприемат относно заложения дефицит от 6,4%.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че според него при този проектобюджет може да се избира единствено между три варианта:

Вариант 1 – вдигане на данъци. Защото, според него и ГЕРБ, ако остане 6,4 % дефицитът, ще трябва да забравим за еврозоната.

“Второто решение се казва “Симеон Дянков – постна пица!”, описа Борисов, цитиран от ClubZ.

Той пита партньорите, с които преговарят от ПП-и ДБ – да кажат от тия 6,4 % “кои 3,4 % ще отрежем и откъде”, за да се стигне до изискуемия таван от 3 на сто дефицит.

Вариант 3 бил:

“Никоя партия не поема отговорност тия бакии да се оправят –и отиваме на избори. Догодина стават 30 млрд. лв. дълг, по-догодина 70 млрд.”

Той каза, че “се обръща най-добронамерено към всички” и на няколко пъти дажи градира милиардите: 12, 15, 30, 70… 

По думите му, когато те са упрявлавали, “винаги са държали държавата на излишък”.

ГЕРБ с извънреден брифинг (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции