<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176470" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: На косъм от с...

Има ли расизъм в кралското семейство?

22 Април 2023
0 144

Има ли расизъм в кралското семейство? Отговор на този въпрос се опитва да намерят световните медии. Те разкриват, че е имало специално писмо на Меган Маркъл, изпратено до крал Чарлз III.

Меган изразява своята неудолетореност от усилията на кралския двор в борбата срещу расизма. Тя категорично няма да присъства на коронацията на Чарлз.

Мемоарите на принц Хари бият рекорди по продажби (видео)

Има ли расизъм в кралското семейство?

Според британските медии, ключово се оказало интервюто на Маркъл с американската телевизионна водеща Опра Уинфри през март 2021 г. Настоящият монарх, който тогава беше престолонаследник, написал писмо до херцогинята. В нея изразил съжаление, че трябва да се сблъскват с расизма в общуването с кралското семейство.

В това интервю за CBS херцогинята на Съсекс спомена, че роднините на съпруга й са загрижени за цвета на кожата на нероденото й дете. Тя не каза кой точно е направил подобни изказвания.

Оказва се, че настоящият монарх е единственият висш член на кралското семейство, който се е свързал с нея след скандалното интервю.

Ответно писмо

Източници на “Дейли телеграф” подчертаха, че в ответното писмо Меган Маркъл е дала да се разбере кой от представителите на кралското семейство е направил споменатите изявления. Двамата с краля са се съгласили, че съответната забележка е направена без злонамерени намерения.

Меган Маркъл тогава благодари на престолонаследника за писмото му. И каза, че няма да обвинява конкретен представител на кралското семейство в расизъм. Само иска да привлече вниманието към проблема с “несъзнателните предразсъдъци”.

В същото време тя все още смята тези изявления за расистки. Кореспонденцията е протекла в “топъл тон”. И все пак не е довела до “намаляване на напрежението” между страните.

В резултат на това една от причините за отсъствието на Меган Маркъл на коронацията е нейното недоволство от реакцията на кралския двор към подхода за борба с проявите на расизъм.

На 12 април пресслужбата на Бъкингамския дворец съобщи, че принц Хари ще присъства на церемонията по коронясването на Чарлз III на 6 май. Съпругата му ще остане в Съединените щати с децата им.

Има ли расизъм в кралското семейство?

Източник: Днес

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции