<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176515" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как НАТО тряб...

Показаха устройството, което ще замени смартфоните (видео)

23 Април 2023
0 455

Показаха устройството, което ще замени смартфоните. Компанията Humane, основана от бивш дизайнер на Apple, представи носимо устройство, подобно на значка, което прожектира екрана си, пише Kaldata.

Колко влошават смартфоните главоболието ни?

Показаха устройството, което ще замени смартфоните (видео)

Дизайнерът

След като се е развил като дизайнер в Apple, Чаудъри се фокусира върху носимите устройства в собствената си компания, наречена Humane. Първият продукт на компанията беше представен на конференцията TED 2023.

Чудъри избра TED 2023, за да покаже носимия ИИ прожектор, разработен от Humane, като направи истинско шоу. Накратко устройството изглежда като част от вашето облекло и до голяма степен е скрито. Самото устройство прилича на емблема, брошка или пък специално лого на отряд от научнофантастичен филм.

Какво точно прави това устройство и може ли да замени смартфоните?

Въпреки че Имран Чаудъри използва лозунги като „повече няма да имате нужда от телефон“, това не е съвсем така. Устройството има функция за прожектиране на екрана и това може да се случи на различни повърхности, включително на дланта ви. Не е ясно колко лесна и приложима е употребата на тази джаджа в ежедневието ви. Освен това, едва ли потребителите ще заменят своите смартфони с AMOLED дисплеи с това устройство.

Разбира се, носимата технология от Humane не се ограничава до тази функция. Използвайки технология с изкуствен интелект, устройството може да бъде чудесно за туристите. Като част от демонстрацията, то успява да превежда в реално време казаното от Чаудъри на френски език със собствения му глас. Това иновативно решение може да бъде особено полезно за туристите, които в чужбина имат езикови бариери.

Естествено, функциите, които Humane ще предложи с този продукт, не се ограничават само до това, казва Чаудъри. Но за да видим пълния потенциал на устройството, трябва то да бъде пуснато на пазара. За съжаление обаче все още нямаме информация нито за датата на официалното му представяне, нито за неговата цена.

Показаха устройството, което ще замени смартфоните (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции