<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176521" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Показаха уст...

Експерт: Изкуственият интелект е генератор на интелектуален мързел (видео)

23 Април 2023
0 120

Експерт: Изкуственият интелект е генератор на интелектуален мързел.

В основните процеси на голяма част от едрия бизнес в Съединените щати се използва изкуствен интелект и „лавина” от хора претърпя бърза преквалификация, за да използва тези нови възможности. Някои компании не успяха да се преустроят и просто изчезнаха. Други – като Amazon, добиха монополен характер.

Киберармия работи за Путин?

Експерт: Изкуственият интелект е генератор на интелектуален мързел (видео)

Това разказа д-р Артур Кордон, президент на Кордон Консълтинг, Флорида, пред Блумбърг ТВ.

Изкуственият интелект намалява разходите, но това не е за сметка на съкращаване на работни места, категоричен бе д-р Кордон.

Влияние

„Фактите говорят точно обратното. Засиленото навлизане на изкуствения интелект в американската икономика не е съпроводено с масова безработица. Сега е периодът с най-ниска безработица в Съединените щати”.

По думите на Кордон ChatGPT не е дълбок изкуствен интелект.

„Аз дори го наричам с игра на думите „чат-пат” изкуствен интелект”.

Това е частична форма на изкуствен интелект, която може да предсказва бъдещи думи от зададен въпрос по възможно най-вероятния начин. За някои тип дейности той е много добър. Например да обобщава данни, дори да направи маркетингова програма и засяга директно IT сектора, защото един IT проект може изцяло да се разработи с ChatGPT.

„Очевидният плюс на ChatGPT е, че той позволи изкуственият интелект да слезе сред масите и всеки – от ученика до академика, може да го качи в компютъра си. Друго, което показа ChatGPT е, че очевидно е необходима образователна реформа в посока на използване на богатите възможности на ChatGPT”.

Изкуственият интелект и особено ChatGPT може да се разглежда като генератор на интелектуален мързел, каза още д-р Кордон.

„Виждам тази тенденция много ясно и за мен това е най-голямата опасност и най-негативното явление”.

Експерт: Изкуственият интелект е генератор на интелектуален мързел (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции