<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=177167" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България вле...

Уникален обрат елиминира най-добрия отбор в НБА (видео)

27 Април 2023
0 99

Уникален обрат елиминира най-добрия отбор в НБА. Маями “Хийт” е вторият отбор от Източната конференция, който продължава към втория кръг след шокираща победа над шампиона от 2021 г. Милуоки “Бъкс”. Лидерът в конференцията и отбор с най-много победи през редовния сезон бе елиминиран след 4-1 победи, въпреки че водеше с 16 точки в решителния сблъсък.

Image
Стрелбата, която прати мача в продължение (Снимка: ESPN)

Джими Бътлър отбеляза 42 точки, а “Маями Хийт” направиха втори пореден зашеметяващ мач в четвъртата четвърт. Те спечелиха със 128:126 след продължение в мач № 5. Така “горещите” изненадаха най-високопоставените “Бъкс” в серията от първия кръг на плейофите в Източната конференция.

Ето кой е “Най-великия” в историята според играчите в НБА

Това стана две вечери след като надиграха “Бъкс” с 30:13 в последните шест минути на мача в Маями (119:115). “Хийт” се върнаха отново в двубоя снощи след огромен пасив и изравниха резултата с акробатичен кош на Бътлър половин секунда преди края на мача. Най-голямата разлика в полза на Милуоки дойде в началото на последната четвърт.

Маями се превърна в шестия отбор, стартиращ плейофите от последното осмо място, който побеждава лидера в конференцията. За последен път това се случи през 2012 г. Тогава отборът на Филаделфия “76-ърс”, в който играеше настоящият гард на “Бъкс” Джру Холидей, се възползва от контузията на Дерик Роуз, за да победи спечелилия редовния сезон Чикаго “Булс”.

Въпреки 38-е си точки, феновете на Милуоки сочат Янис Антетокунмпо за виновник.

Гръцкият чудак изпусна 13 опита от наказателната линия, отбелязвайки само 10. Освен това той допусна и седем грешки. Отново над всички за победителите бе Джими Бътлър. След нереланите си 56 точки в предния сблъсък, Бътлър завърши решителния двубой с 42. Така Маями си спечели среща с Ню Йорк в следващата фаза, след като “Никс” елиминираха Кливланд по-късно същата вечер.

Уникален обрат елиминира най-добрия отбор в НБА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции