<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=177325" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: BILD: Атака с др...

Още един автомобилен гигант напуска Русия

27 Април 2023
0 115

Още един автомобилен гигант напуска Русия. Южнокорейската компания за производството на автомобили Hyundai обяви намерение да продаде заводите си в Русия на казахстанска компания и да напусне руския пазар. В момента Hyundai очаква разрешение за сделката от руските власти, съобщава NOVA. Интересен момент е, че в разрешението трябва да бъде отразена възможността компанията да изкупи обратно своите активи по което и да е време в следващите години.

Междувременно Hyundai не потвърждава, че е взето решение за съдбата на руските предприятия. „Наистина има дискусии за продажбата, но нищо не е решено”, коментират от компанията.

Неизвестна все още е и цената на сделката за продажбата на двата завода.

Още един автомобилен гигант напуска Русия
Снимка: iStock

Единствено надписът “Произведено в Русия” се поставя в Москва на новите “Москвич”-и (видео)

Големият завод на Hyundai в Санкт Петербург спря производството на автомобили през март 2022 г. Причината – затруднения с доставката на компоненти. Без работа са били 2206 работници от общо 2537 в завода. Производственият капацитет на предприятието, отворено през 2010 г., е над 200 000 автомобила годишно.

Припомняме, че в началото на април в. Комерсант съобщи, че се очаква Правната комисия за чуждестранни инвестиции да разгледа в близко време продажбата на руски активи Hyundai и Volkswagen.

Още един автомобилен гигант напуска Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции