<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=177543" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Постигнато е ...

Президентът Зеленски обяви контранастъпление в Крим

29 Април 2023
0 306

Украинският президент Володимир Зеленски в интервю за финландската националнат телевизия се обяви за контранастъпление към Крим, показва NOVA.

Държавният глава вярва, че Въоръжените сили са способни да отблъснат руското настъпление и ще успеят да върнат контрола на полуострова на Киев. Въпреки това Зеленски не разкри подробности около подготовката или графика на операцията. Той също заяви, че изходът от конфликта още не е сигурен, като може да продължи още години или дори десетилетия.

Зеленски добави, че успехът на Украйна до голяма степен зависи от това дали Западът ще продължи да доставя оръжия. Президентът се надява настъплението да започне в края на пролетта или началото на лятото.

Президентът Зеленски обяви контранастъпление в Крим
Володимир Зеленски. Източник: twitter

Джорджия Мелони: ЕС трябва да побърза и да приеме Украйна

През април американският генерал Бен Ходжис обясни, че завземането на Крим е нужно, за да се установи контрол над морският транспорт. Според него благодарение на полуострова Русия може да доминира над северното черноморско крайбрежие.

Президентът Зеленски обяви контранастъпление в Крим

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции