<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=177617" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Промени във В...

Обрат за историята формира финала на Световното по снукър

30 Април 2023
0 150

Обрат за историята формира финала на Световното по снукър. За него за първи път в своята кариера се класира Люка Бресел. Той направи немислим обрат в епичен сблъсък, а късно през нощта научи, че за короната ще спори с един от най-титулуваните играчи в спорта – “Веселяка от Лестър” Марк Селби.

Image
Скрийншот: BBC

Лука Бресел направи едно от най-изумителните завръщания в историята на снукъра. Той спечели 11 поредни фрейма срещу китаеца Си Дзяхуей, за да достигне до финала на Световното първенство. Сега той ще се изправи срещу четирикратния световен шампион Марк Селби.

“Веселяка от Лестър” също спечели своя полуфинал със 17:15 след мач с Марк Алън. Срещата продължи до ранните часове на неделя – деня на самия финал в шефилдския театър “Крусибъл”. Селби беше на крачка от победата при 16-10, преди северноирландецът Алън да направи пет поредни фрейма. Англичанинът обаче запази нервите си и достигна до шестия си световен финал.

Мними доброволци организират саботаж на олимпийските игри в Париж

Бресел, който спечели седем поредни фрейма, за да победи седемкратния световен шампион Рони О’Съливан на четвъртфинала, губеше с 14:5 пред 20-годишния квалификант Си. Но той спечели последните пет фрейма от вечерната сесия в петък и продължи там, където спря в събота, за да сложи край на опита на Си да стане най-младият финалист в “Крусибъл” и първият дебютиращ световен шампион след Тери Грифитс от Уелс през 1979 г.

Бресел е първият играч в историята на “Крусибъл”, който преодолява изоставане от девет фрейма. 28-годишният играч достигна първия си световен финал. Преди това никога не е преминавал първия кръг, пише BBC.

Обрат за историята формира финала на Световното по снукър

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции