<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=177634" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обрат за исто...

Драматичен край и изненадващ победител в Гран При на Баку

30 Април 2023
0 158

Драматичен край и изненадващ победител в Гран При на Баку. Серхио Перес спечели второто си състезание през кампанията. Неговият съотборник Макс Верстапен завърши втори. По-рано през уикенда избухна и вътрешен скандал в “Ред Бул”. Въпреки него, тимът изглежда в собствена лига в шампионата.

Драматичен край и изненадващ победител в Гран При на Баку
Снимка: F1

Серхио Перес триумфира по улиците на Баку, като добави към победата си в спринтовото състезание и победа в изпълненото с драма неделно Гран при на Азербайджан. Той изпревари съотборника си в “Ред Бул” Макс Верстапен и Шарл Льоклер от “Ферари”. Така мексиканецът увеличи шансовете си за титлата.

Брад Пит ще кара във Формула 1

В ранните етапи Верстапен и Перес изпревариха завършилия на полпозишън Леклерк и продължиха да си разменят най-бързи времена за обиколка в челото на състезанието, като решаващият момент в състезанието настъпи, когато автомобилът за сигурност беше пуснат. Верстапен излезе в бокса под жълтите знамена, които бяха издигнати при спирането на Ник де Врис на пистата. Перес пък влезе под последвалата кола за сигурност. Мексиканецът прескочи съотборника си и застана начело в състезанието.

С победата си в Баку, която се прибавя към победата му в Гран при през 2021 г., Перес намали преднината на Верстапен в шампионата до едноцифрени точки преди следващия кръг от сезона в Маями, който е след седмица. Перес, който взе и наградата за пилот на деня, можеше да навакса още повече в класирането при пилотите. Само че късното спиране на Ръсел, който сложи комплект софт, му отне бонуса за най-бърза обиколка.

Видео: DIEMA XTRA

Драматичен край и изненадващ победител в Гран При на Баку

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции