<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=177961" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тежко наказа...

Роналдо е най-скъпоплатеният спортист

03 Май 2023
0 139

Парите от Близкия изток, които се вливат в голфа и футбола, карат спортните звезди да печелят повече от всякога – приблизително 1,1 милиарда долара за година, надминавайки рекорда за всички времена, поставен през 2018 г.

Роналдо е най-скъпоплатеният спортист

След разочароваща година и половина в “Манчестър Юнайтед”, Кристиано Роналдо премина в саудитския “Ал Насър” с огромен нов договор през януари, почти удвоявайки годишната си заплата за игра до около 75 милиона долара.

Звездните голфъри Фил Микелсън и Дъстин Джонсън направиха своя ход миналата година, напускайки PGA Tour за подкрепения от Саудитска Арабия LIV Golf и десетки милиони долари в предварителни гаранции.

Роналдо е най-скъпоплатеният спортист

Спекулациите твърдят, че Лионел Меси обмисля трансфер в Саудитска Арабия това лято и вече работи със страната като посланик на туризма – споразумение за милиони долари, което доведе до двуседмично отстраняване от настоящия му клуб, “Пари Сен Жермен”, след като той пропусната тренировка поради неразрешено промоционално пътуване. ПСЖ, разбира се, също е домът на Килиан Мбапе и има собствена връзка в Персийския залив, като неговата група собственост е дъщерно дружество на суверенния фонд на Катар.

Кристиано Роналдо пред завръщане в “Реал” Мадрид

Сега се носят се слухове, че Кристиано може да се опита да се върне в Европа това лято, но междувременно увеличението на заплащането го издига на върха в списъка с печалбите на спортисти за първи път от 2017 г. и за трети път като цяло, като същевременно постави рекорд за всички времена за футболист с неговите общо 136 милиона долара.

Марките не могат да устоят на Роналдо и неговата огромна база от фенове – 850 милиона последователи във Facebook, Instagram и Twitter, повече от всеки друг спортист в света.

Миналогодишният лидер, нападателят на “Пари Сен Жермен” – Лионел Меси, е спечелил 118,4 милиона евро от заплати.

Роналдо е най-скъпоплатеният спортист

На трето място в класацията на най-добре платените спортисти за годината е още един футболист, който също играе на позицията нападател. Това е състезателят на “Пари Сен “- Килиан Мбапе. Приходите на 24-годишния френски нападател възлизат на 109 милиона евро.

Роналдо е най-скъпоплатеният спортист

Източник: forbes

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции