<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178040" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ООН предупре...

Луксозните жилища до Кремъл скочиха с 60%. Ето каква е бомбастичната им цена

04 Май 2023
0 299

Луксозните жилища до Кремъл скочиха с 60%. Ето каква е бомбастичната им цена – от нея ще ви се завие свят.

“На десет минути пеша от Кремъл са разположени седем обекта с парцели, които се продават. Там квадратен метър струва средно 2,6 милиона рубли (около 32 000 долара). Това е с 64% повече, отколкото средната цена при пазара на елитни жилищни имоти в Москва като цяло”, пишат анализаторите на пазара на имоти.

Кипър съди България заради традиционното си сирене “халуми”

Луксозните жилища до Кремъл скочиха с 60%. Ето каква е бомбастичната им цена

Данните идват от проучване на компанията Intermark Real Estate, пише Интерфакс, цитирани от Money.bg.

Коментар

По думите на директора на отдела за наблюдение и оценка на пазара на имоти в Intermark Real Estate, Анатолий Довган, делът на проектите в близост до Червения площад е сравнително малък спрямо целия пазар на елитни жилища в Москва.

Той е не повече от 10% от общия брой на нови елитни апартаменти в продажба сега. Към момента изборът на купувачите е ограничен едва до 230 лота. Което обяснява до голяма степен стремителното нарастване на цените им, разбира се.

По данни на анализаторите на пазара на имоти, престижен апартамент в нови сгради близо до Кремъл ще струва средно около 230-250 милиона рубли. Т.е. около 3,2 милиона долара за жилище от около 90 кв. метра.

Ексклузивност

Довган добавя, че такива ексклузивни жилища са търсени, въпреки високата им цена. За последните три години заможни купувачи са закупили практически една трета от предлаганите (“на зелено”) апартаменти. През 2022 г. е имало малко под 30 такива сделки. От друга страна, през 2021 г. те са били над 50 броя.

Уточнява се, че са в продажба предимно луксозни апартаменти без направени довършителни работи, които представляват 87% от общото предлагане от строителните предприемачи на елитни апартаменти в близост до Кремъл.

Луксозните жилища до Кремъл скочиха с 60%. Ето каква е бомбастичната им цена

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции