<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178048" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кипър съди Бъ...

Премиерът ще представлява страната ни на коронацията на Чарлз III

03 Май 2023
0 195

Премиерът ще представлява страната ни на коронацията на Чарлз III. Министър-председателят Гълъб Донев ще посети Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, където ще участва в събитията за коронацията на крал Чарлз III на 5 и 6 май в Лондон. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Предстоящата визита на министър-председателя Гълъб Донев е израз на отличните двустранни отношения на България и Обединеното кралство и перспективите за развитието им.

Над 2200 гости ще присъстват на церемонията по коронацията на британския крал Чарлз III в Уестминстърското абатство на 6 май. Това стана ясно от съобщение на Бъкингамския дворец.

Сред тях ще има висши представители на 203 страни, както и на благотворителни организации, религиозни и етнически общности. Сред гостите ще има и носители на Нобелови награди. В допълнение на тези гости ще има и 400 млади представители на благотворителни организации, които ще могат да гледат церемонията и последващата кралска процесия от църквата “Сейнт Маргарет”, която е близо до абатството.

Коронацията на крал Чарлз III ще има собствено емоджи

За сравнение – коронацията на кралица Елизабет Втора преди 70 години събра 8200 гости в Уестминстърското абатство. Но Чарлз III поиска по-скромна церемония.

Междувременно подготовката за коронацията на Чарлз III тече с пълна сила. Събитието ще се състои в Уестминстърското абатство. Церемонията ще бъде пищна и изпълнена с религиозна символика, предава NOVA.

Това ще бъде първата коронация от 70 г. насам. В Лондон вече започна затварянето на основни пътища, за да бъдат направени репетиции за грандиозното шествие, с което Чарлз III и съпругата му Камила ще стигнат до Уестминстърското абатство.

Церемонията ще започне в 13 часа българско време след шествие от Бъкингамския дворец.

Желаещи да гледат коронацията на Чарлз III разпънаха палатки пред Бъкингамския дворец (видео)

Десетки желаещи да гледат отблизо коронацията на крал Чарлз III поставиха палатки и походни легла пред Бъкингамския дворец.

Макар че синоптиците предупредиха, че температурите в Лондон ще паднат под 10 градуса, това не отказва феновете на монархията.

Премиерът ще представлява страната ни на коронацията на Чарлз III

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции