<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178277" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето в коя дър...

Трима крадци, сред които и дете, ограбиха и пребиха пенсионери в дома им (видео)

05 Май 2023
0 157

Семейство пенсионери стана жертва на безочлив грабеж в дома си в Благоевград, показва NOVA.

Трима крадци, измежду които баща и дете, се промъкват в къщата им късно през нощта, взимат 500 лв., след което изпразват и хладилника. Междувремено, докато тършуват за ценности из спалнята на възрастното семейство, те нанасят и побой на мъжа.

„Много рано си легнахме тая вечер. Те са ни наблюдавали сигурно къщата и като са решили, че известно време е тъмно, значи сме заспали дълбоко”, казва потърпевшата Ани Богушева.

Къщата е заключена, но наглеците използват детето, за да си осигурят достъп.

Трима крадци, сред които и дете, ограбиха и пребиха пенсионери в дома им (видео)

Говорят хората, в чиито дом влязоха крадците, спретнали си гонка с полицията в Бургас (видео)

Тогава измислят, много са рационални, да влязат, да се качат на голямата ни тераса. От терасата – едно прозорче, което е малко паянтово на тавана, качват малкото момче с ръцете. Така предполагам, иначе няма как – качват го на тавана, то идва тука и отваря вратата.”, споделя жената.

След това възрастните крадци започват да претърсват къщата, докато детето взима храната от хладилника.

То пълни торби с храна от фризера и от хладилника, а те тръгват да тършуват за пари сигурно и за ценности. По едно време аз леко отварям очите и гледам светлинка, и две физиономии клекнали на пода и тършуват нощното ми шкафче, и аз казвам „А, крадци“, Славчо скача, не е много добре със слуха, ама това го чу. Скачаме. Те бягат, а момченцето Славчо се обръща и го хваща за ръката. И то се изплашва и почва да казва: „Тате, тате”. Те влизат и почват да го бият.”, разказва Ани.

Двамата мъже жестоко бият Славчо, като го удрят в лицето в продължение на няколко минути.

Аз по едно време исках да хвана един с побеляла коса, защото ми беше до мене, да го хвана за косата, за да не го бие. Защото аз пискам. Обаче не можах, нещо не знам какво стана. Ние толкова много треперехме, че аз се обадих на 112, а не мога да говоря. Добре, че квартирантчето беше там до мене, и то си изкарало акъла – много умно и интелигентно момиче. Добре, че то взе слушалката и продължи да говори по-нормално.”, спомня си жената за случилото се.

За съжаление това не е първият път, в който възрастното семейство става жертва на обир. Преди два месеца те отново са обрани, а почеркът е същият – взети пари и изпразнен хладилник.

От полицията твърдят, че извършителите са задържани.

Трима крадци, сред които и дете, ограбиха и пребиха пенсионери в дома им (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции