<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178623" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Епизод 10 на "К...

8 гола от двама играчи решиха мач в стотната минута във Франция (видео)

08 Май 2023
0 151

8 гола от двама играчи решиха мач в стотната минута във Франция. Феноменален футболен шедьовър долетя в неделя вечер от френската “Лига 1”. Срещата между отборите на “Лион” и “Монплеие” даде изключително силна заявка за приза “Мач на годината”. Той бе решен с победна дузпа в 10-ата минута на продължението, а осем от деветте гола бяха вкарани от само двама играчи.

8 гола от двама играчи решиха мач в стотната минута във Франция (видео)
Снимка: Twitter

В големите герои в двубоя се превърнаха Александър Лаказет от “Лион” и Елие Уахи от “Монпелие”. Бившият нападател на Арсенал се завърна към корените си като свободен агент през лятото на 2022 г.. Той стигна границата от 24 гола за сезона. Лаказет бе под пара в едно вълнуващо надвкарване в неделя, в което Лион изоставаше с 4:1 малко преди изтичането на час. В зашеметяващата битка Лаказет завърши хеттрик и след това се разписа, като най-решителният му принос беше в 10-ата минута на продължението.

Първият гол на Лаказет донесе аванс на тима му в 31-ата минута. Още преди почивката обаче Уахи изуми феновете на “Групама Стейдиъм” с два гола в рамките на 60 секунди. 10 минути след подновяването на играта отново блиц акция на Уахи направи резултата 4:1. Първо той се разписа от дузпа, а след две минути отбеляза отново.

Гуардиола побесня от решение на Холанд (видео)

Тогава дойде отпушването на “Лион”.

Лаказет върна един гол в 59-ата минута, а бившият защитник на “Ливърпул” Деян Ловрен направи 3:4. Миг на гениалност след 80-ата минута върна паритета в резултата, а много късно отсъдена дузпа донесе победата за “Лион” с 5:4. Победата запази шансовете на тима за топ 6 живи, като той е с равни точки с шестия “Рен”. 4 кръга преди края “Монпелие” е 12-ти, прекалено далеч от зона Европа и на спокойна дистанция от зоната на изпадащите.

Видео: DIEMA XTRA

8 гола от двама играчи решиха мач в стотната минута във Франция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции