<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178632" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 8 гола от двам...

Йокич вкара 53 точки и се сби със собственик на отбор в НБА (видео)

08 Май 2023
0 121

Йокич вкара 53 точки и се сби със собственик на отбор в НБА. Драма предложи и четвъртия сблъсък от полуфиналната серия на Западната конференция между Финикс “Сънс” и Денвър “Нъгетс”. За втори пореден мач изумителни представяния в нападение на суперзвездите на “Слънцата” Кевин Дюрант и Девин Букър помогнаха за успеха. Фокусът обаче бе другаде.

Йокич вкара 53 точки и се сби със собственик на отбор в НБА (видео)
Denver Nuggets center Nikola Jokic get into an altercation in the stands during the first half of Game 4 of an NBA basketball Western Conference semifinal game against the Phoenix Suns, Sunday, May 7, 2023, in Phoenix. (AP Photo/Matt York)

Двукратният носител на наградата за Най-полезен играч в лигата Никола Йокич направи исторически сблъсък. Той завърши срещата с 53 точки и достигна до дабъл-дабъл с 11 асистенции. Неговите действия извън паркета също разбуниха духовете. Той влезе във физически контакт със собственика на Финикс Мат Ишбиа.

MVP-то в НБА стъпи на главата на съперник – остана безнаказан (видео)

По време на мача топката излезе извън очертанията и попадна в ръцете на Ишбиа. Вместо да я върне на играча, той я задържа и това ядоса сръбския гигант. Йокич вкара лакът в областта на гърдите на бизнесмена и го избута, като в последствие получи и техническо нарушение за действието си. Нито той, нито треньорът на Денвър Майкъл Малоун не разбраха, че мнимият фен всъщност е собственик на техния съперник.

Срещата предложи няколко исторически прецедента.

53-те точки на Никола Йокич са най-многото отбелязани от играч при загуба в редовно време. Освен това той вкара най-много за център след 56-те на Уилт Чембърлейн през 1960-те години. От другата страна Дюрант и Букър вкараха поне 35, взеха над 5 борби и раздадоха над 5 асистенции във втори пореден мач. Това също се случва за първи път в историята. Успехът за Финикс изравни резултата в серията на 2-2 победи. Следващият двубой е в Колорадо. Напред се класира първият тим, достигнал 4 победи.

Видео: DIEMAXTRA

Йокич вкара 53 точки и се сби със собственик на отбор в НБА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции