<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178709" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марк Зукърбъ...

“Локо” Пловдив спря серията на “Левски” и се класира в топ 6 (видео)

08 Май 2023
0 143

“Локо” Пловдив спря серията на “Левски” и се класира в топ 6. Изключително важен успех за “смърфовете”, които с трите точки събраха достатъчно, за да завършат сред най-добрите 6 отбора в елитната ни дивизия. Загубата за “сините” пък означава, че серията им поредни мачове без загуба приключва на 10 мача.

May be an image of 1 person, playing soccer, playing football and text
Снимка: Facebook/PFC Levski

Преди старта на дуела на стадион “Локомотив” капитанът на домакините Димитър Илиев даде плакет на капитана на гостите Пламен Андреев. Той бе в чест на 80-годишнината от рождението на патрона на “сините” Георги Аспарухов.

ЦСКА – “Ботев” остава пред празни трибуни

Минута преди да беше изтекъл час игра  Джовани успя да прониже Пламен Андреев. Той вкара седмия си гол през сезона за пловдивския тим. Домакините поеха топката чрез Димитър Илиев, чийто удар беше блокиран от Ван дер Каап. Тя отиде у Джовани, който шутира елегантно с десния крак, а Андреев нямаше шанс при тази ситуция – 1:0 за “смърфовете”. След попадението “Левски” натисна, но до гол не се стигна. Така приключи и поредицата от 9 поредни сухи мрежи на тима. Също така това бе и първо поражение за “Левски” след напускането на Станимир Стоилов.

Победата направи така, че “Локомотив” Пловдив вече е с 50 точки и заема шестото място. Допреди тази среща “Славия” беше там с 49. „Сините“, от своя страна, остават четвърти с 54 пункта, но те не успяха да накажат грешката на третия ЦСКА 1948, който е с 58 точки. По този начин първият дуел на “смърфовете” в плейофа ще е визита на “Лудогорец” в Разград, докато “сините” ще играят срещу ЦСКА 1948.

Видео: DIEMA XTRA

“Локо” Пловдив спря серията на “Левски” и се класира в топ 6

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции