<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178912" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изследване: Б...

Везенков показа класа пред погледа на треньор от НБА (видео)

10 Май 2023
0 113

Александър Везенков и съотборниците му от “Олимпиакос” се класираха за втора поредна година за Финалната четворка на Евролигата по баскетбол. Гръцкият гранд, шампион в редовния сезон, победи турския “Фенербахче” с 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20) като домакин в петата решителна среща от четвъртфиналните плейофи на турнира и спечели серията с 3:2 успеха.

Везенков показа класа пред погледа на треньор от НБА (видео)
източник: twitter

Везенков беше основна фигура при постигнатата победа. Той вкара 17 точки и прибави 5 борби. Костас Слукас обаче беше най-резултатен за домакините с 22 точки, 3 борби и 6 асистенция.

Най-сериозни проблеми за защитата на пирейци създаваше Марко Гудурич. 198-сантиметровият сърбин завърши мача с 26 точки, като вкара невероятните 8 тройки.

Страхотен Везенков поведе “Олимпиакос” към рекорд в плейофите (видео)

Финалната четворка ще се проведе между 19 и 21 май в литовския град Каунас, а съперник на “Олимпиакос” на полуфиналите ще бъде победителят от пети мач в серията между “Макаби Тел Авив” и “Монако”. Място в топ 4 вече има и испанският “Барселона”, който очаква противника си от двойката “Реал Мадрид” и “Партизан”, за които утре (10 май) също предстои пети двубой.

На срещата в Пирея присъства и треньора на “Сакраменто Кингс” – Майк Браун, който наблюдава на живо играта на Александър Везенков.

Везенков показа класа пред погледа на треньор от НБА (видео)

Видео: youtube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции