<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179025" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьорът, вин...

Двата варианта пред Гешев след илюзията, наречена “атентат” (“Коментарът на “Господарите”)

10 Май 2023
0 4649

Двата варианта пред Гешев след илюзията, наречена “атентат” – те са представени в коментар от Дани Йорданов, репортер в “Господарите”.

Всички, които повярваха на Каскета, са не по-малко смешни от самия него. Лакеи и марионетки на дълбоката държава, помпащи манипулации за лични употреба. Така работят тези хора – полуистини се представят за истини пред горката публиката, а тя вярва и живее в балона. Такива сме си – доверчиви и наивни. И винаги бързаме да отсъдим, макар и без много рационалност.

5-те гряха на Иван Гешев (Коментарът на “Господарите”)

Двата варианта пред Гешев след илюзията, наречена "атентат" ("Коментарът на "Господарите")

Каскетите са сложени на челни позиции да върши работа на определени хора. Не обществена. Частна работа. Впрочем, точно същите оказаха подкрепиха след т.нар. “атентат”. Вижте политическите реакции след терористичната илюзия и ще разберете как едни почетни председатели натискат едно копче. Седят си в Сарая, седят си на диванчето, сега ще си седят и в Банкя, като в същото време дърпат и ще дърпат конците на своите марионетни състави.

За инцидента

След като тотално се компрометира, сега пред Гешев има две възможности.

Първата: продължава да затъва по същия начин, стига до престижна номинация по “Магнитски” и политиците, работили с него, в удобен момент се отказват от името му, за да получат публични дивиденти. Сдъвкан и изплют. Употребен като вещ. Както се случва с всички бушони по нашите географски ширини. Но пък ще си е свършил професионалното работата – все пак няма нито един знаков политик в затвора.

Справедливост ли?

Не и тук.

Някъде другаде.

По-малко вероятното

Втората възможност: Гешев намира истината за Барселонагейт, парите на османските шейхове и милиардите в джоба на мафията. Едва ли, но поне можем да помечтаем. За този вариант се иска нещо, което повечето ни държавници нямат.

Впрочем, някои разчитат и посещението на Гешев в САЩ като начало на втория сценарий. Може ли да издаде там някои от политиците, които негласно или гласно го подкрепяха през годините? Дали се очаква буря?

За момента това са само теории. Малко вероятни и твърде оптимистични за публичния живот у нас.

Каквото и да става обаче, мълчанието на Гешев е оглушително. Щом и неговият заместник Борислав Сарафов го критикува, вероятно ще има неочаквана развръзка.

Предстои да видим кой – кого…

Двата варианта пред Гешев след илюзията, наречена “атентат” (“Коментарът на “Господарите”)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • дядо Коледа

    10 Май 2023

    Прокуратурата се е пресегнала за видео клипа. Дайте нов линк

Реакции