<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179339" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разкриха три ...

Денков и Атанасова влязоха в конфронтация за “джентълменското споразумение”

12 Май 2023
0 327

Денков и Атанасова влязоха в конфронтация за “джентълменското споразумение”.

„Имаме причини да бъдем внимателни в отношенията си с ГЕРБ-СДС. Защото във всеки един момент може да се окаже, че това, което сме се споразумели, може да бъде нарушено, поставяйки допълнителни условия или различни други акценти”. Това заяви на брифинг в кулоарите на парламента Николай Денков, предаде NOVA.

Съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ – Демократична България“ коментира изказване на Десислава Атанасова от парламентарната трибуна днес. Според него тя е нарушила предварителното споразумение между двете формации.

Денков и Атанасова влязоха в конфронтация за &#8220;джентълменското споразумение&#8221;
София (12 май 2023) В сградата на Народното събрание се провежда заседание на Парламента. На снимката: Николай Денков. Снимка: Цветомир Петров/БТА (ЕД)

Той припомни, че освен избор на председател на парламента, който пост беше зает от Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, споразумението е предвиждало на ротация да подлежи и ръководството на Комисията по правни въпроси. Нейният председател да бъде излъчен от ПП-ДБ. 

„Десислава Атанасова всъщност наруши това споразумение. Това трябва да бъде ясно на всички. Надявам се, че ГЕРБ-СДС ще преразгледа тази си позиция. И ще се върне на позицията, която заедно преди това сме уточнили”, заяви още Денков.

Николай Денков коментира спекулациите за кабинет на ПП-ДБ

На това Атанасова отвърна, че „Джентълменското споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е изчерпано. И тогава, и сега, то беше заедно с ангажимента НС да работи повече от 3 месеца, за да има ротация на председателя и на парламента, и на Правната комисия. Единствено от нас и от тях зависи животът на Народното събрание да бъде дълъг и да излъчи правителство”.

Денков и Атанасова влязоха в конфронтация за &#8220;джентълменското споразумение&#8221;
София (12 май 2023) В сградата на Народното събрание се провежда заседание на Парламента. На снимката: Десислава Атанасова. Снимка: Цветомир Петров/БТА (ЕД)

Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ също коментира. Той каза, че от формацията не могат да бъдат уверени в общи действия между първите две сили в парламента, след като не се спазват джентълменски споразумения. 

Атанасова подчерта, че се надява, че ПП-ДБ ще осигурят дългия живот на българския парламент, като подкрепят кабинета на Мария Габриел.

Денков и Атанасова влязоха в конфронтация за “джентълменското споразумение”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции