<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=180105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избраха пред...

“Джентълменското споразумение” назначи млад и зелен юрист начело на правната комисия

17 Май 2023
0 199

Съгласно “джентълменското споразумение” между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за председател на важната правна комисия беше избран младият и зелен юрист Стою Стоев, пише “СЕГА”.

След изборите за 49-о Народно Събрание двете формации се разбраха ГЕРБ-СДС да излъчи Росен Желязков за председател на НС за срок от три месеца. В замяна десните могат да изберат техен човек за шеф на правната комисия. От ПП-ДБ се спряха на Стою Стоев.

БСП и ИТН се противопоставиха на решението и намекнаха за наличието на задкулисни игрички между двете водещи коалиции. Най-остро се изказа Тошко Йорданов от ИТН, според когото герберите са ударили “дъното на унижението пред ПП“.

Избраха председател на правната комисия в НС

Но кой всъщност е Стою Стоев?

Предоставената биография на сайта на “Продължаваме промяната” е оскъдна.

Човек с каузи, висок професионализъм и готов да работи за промяната в България. Това е Стою Стоев – народен представител от Продължаваме Промяната от 17 МИР-Пловдив.

Това е дадената от ПП информация, като след това се посочват законопроектите, върху които младият юрист е работил. Основният принос на Стоев е участието му в “екипа, който изготви законодателната програма, послужила като основа на втория мандат, получен от акад. Денков в 48 НС.”

От сайта на парламента също не разбираме много за Стоев:

&#8220;Джентълменското споразумение&#8221; назначи млад и зелен юрист начело на правната комисия

Проучване на разследващия сайт BIRD показва, че младият политик е син на бившия председател на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация Теодор Стоев, избран от квотата на НДСВ. Стоев- младши е съдружник с баща си в адвокатската кантора “Станков, Стоев и партньори”. Партньор им е бившият правосъден министър Антон Станков (НДСВ). В имуществената си декларация депутатът от ПП е вписал съдружие във фирма с баща си. Незнайно защо обаче леко е преиначил името на дружеството. Вместо “С Плюс Консулт”, както е в Търговския регистър, в декларацията фигурира  “С консулт”.

В случая разграничението е важно, тъй като става въпрос за шефа на правната комисия, който отговаря за правилното вписване на законите.

“Джентълменското споразумение” назначи млад и зелен юрист начело на правната комисия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции