<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=180376" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сарафов: Мяст...

Крум Зарков: Трябва да минем отвъд диагнозата, време е за лечението (видео)

18 Май 2023
0 140

Трябва да минем отвъд диагнозата, време е за лечението. Част от това лечение започва днес със заседание на Правната комисия. Приемането на законовия ред, който ще осигури независим механизъм, който няма да се поддава на заплахи”. Това коментира правосъдният министър Крум Зарков пред журналисти по повод на подадения сигнал срещу Иван Гешев, съобщава NOVA.

Този път нещата няма да бъдат заметени под килима. Всичко ще се разбере и ще бъдат взети съответните решения.”, добави още той.

По думите му другата седмица трябва да се състои първото заседание на Пленума на ВСС по искането за прекратяване на мандата на главния прокурор. В същото време Зарков пое ангажимент да свика нарочно заседание на ВСС, на което да се обсъди казуса около Борислав Сарафов.

Сарафов: Мястото ми не е в тази въртележка

Крум Зарков: Трябва да минем отвъд диагнозата, време е за лечението (видео)
източник: bulphoto

Относно коментарите на главният прокурор по отношение на ВСС, Зарков коментира по следния начин:

„Аз вървя по пътя на закона и на процедурите. Има два ключови момента. Единият е във ВСС, който ще трябва да се произнесе по ситуацията на Гешев към момента и евентуалното негово предсрочно освобождаване. Другият  момент се развива тук в парламента. Той ще трябва да допринесе за създаването на законов механизъм, така че да не се стига дотук. Това, което се случва днес, трябваше да се случи отдавна”,

Крум Зарков: Трябва да минем отвъд диагнозата, време е за лечението (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции