<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=180487" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов и Мар...

Още една партия обяви, че ще подкрепи правителството на Мария Габриел

19 Май 2023
0 346

Още една партия обяви, че ще подкрепи правителството на Мария Габриел. След като вчера от “Има такъв народ” обявиха готовност за подкрепа, днес и ДПС обяви официално, че ще гласува “ЗА” кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС.

Председателят на партията добави, че към момента не са обсъждани имена на министри. “Да вървим стъпка по стъпка, разговорите и срещите продължават. Полагаме усилия да има усилия изход от политическата криза в България”, каза той.

Още една партия обяви, че ще подкрепи правителството на Мария Габриел

Мария Габриел и Мустафа Карадайъ в синхрон: искат “експертно правителство” (видео)

Вчера лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов също намекна, че партията му ще подкрепи кабинет “Габриел”. Той обяви, че формацията ще даде подкрепа само за правителство от експерти и макар че не посочи с кой мандат, може да се предположи, че става дума тъкмо за първия, тъй като предложението на Габриел е експертен кабинет с хоризонт за работа от една година.

Предвид броя на депутатите при пълна подкрепа от ДПС и “Има такъв народ” предложеният от Мария Габриел кабинет получава общо 116 гласа. Остава да се намерят 5 отсъстващи и ще видим нова тройна коалиция в действие.

Още една партия обяви, че ще подкрепи правителството на Мария Габриел

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции