<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=180621" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави ще подк...

Подадоха сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов и Халил Летифов

19 Май 2023
0 406

Подадоха сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов и Халил Летифов. Гражданското движение БОЕЦ е внесло два сигнала за корупция срещу политици, съобщи БНТ. Те са срещу Халил Летифов от ДПС и срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това заяви председателят на движението Георги Георгиев.

Подадоха сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов и Халил Летифов
Снимка: БулФото

Сигналът срещу Летифов е за участието му в схема за купуване на гласове в община Гурково.

В сигнала срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов става дума за даване на подкуп за възстановяване на ДДС в размер на няколко милиона лева.

От БОЕЦ уточниха, че сигналът обхваща период, в който Борисов е бил премиер, а в схемата е замесен и бивш негов министър.

Прокурор, отказал да разследва Пеевски, проверява Гешев, твърди БОЕЦ (видео)

Подадоха сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов и Халил Летифов
Снимка: БулФото

От гражданското движение допълват още, че са приложени подписани свидетелски показания с описание на корупционната схема. Борисов е взел подкуп в особено големи размери, за да бъде възстановен ДДС в размер на милиони.

„Свидетелят потвърждава, че ДДС-то е било законно възбранено заради фалшиви фактури, а сделката е при изпълнение на европроект. Става дума и за европейски пари. След предаването на подкупа, милионите ДДС са изплатени на фирмата. Подробно се описват участниците, разговорите с Бойко Борисов и с негов министър, ресторантите и срещите. Както и схемата на предаване на плика с парите в тоалетната… Не е смешно. Това обяснява и едни стари записи, в които Бойко Борисов беше записан именно в тоалетната в дома си в Банкя и защо се е случвало това“, пише БОЕЦ в публикация във Facebook.

“В момента е момент на предоговаряне и наместване на пластовете. Мафията има много силни инстинкти за самосъхранение. След първоначалния трус в момента на ниво Борисов – Пеевски вървят преговори за възстановяване на статуквото. Гешев няма да разкрива нищо, а ще говори общи приказки. Гешев има цялата власт дори ако има минимални данни за извършени престъпления незабавно да действа. Защо не действа”, попита Георги Георгиев.

Георги Георгиев допълва, че предварително уговорената среща с главния прокурор не се е състояла поради излизането на Иван Гешев в отпуск.

Подадоха сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов и Халил Летифов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции