<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=180663" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бурно празну...

Ето кой ще е опонентът на Александър Везенков на финала (видео)

20 Май 2023
0 151

Ето кой ще е опонентът на Александър Везенков на финала. Вторият полуфинал в баскетболната Евролига определи и противника на “Олимпиакос” в мача за короната на Европа. Това ще бъде най-успешният клуб в историята – “Реал” Мадрид. “Кралският клуб” се справи с вечния си съперник “Барселона” и за втора поредна година е на финал в турнира.

Image
Снимка: Euroleague

За втора поредна година “Реал” Мадрид победи “Барселона” на полуфинала на Финалната четворка на Евролигата и се класира за мача за титлата. Там тимът ще се изправи срещу “Олимпиакос” в повторение на финалите от 1995 и 2013 г. “Реал” спечели с 78:66, след като отново намери своята игра през второто полувреме на мача, за да стигне до победата.

Мечтата продължава, Везенков класира “Олимпиакос” на финал (видео)

Изключително силен мач за “Реал” направи центърът Валтер Таварес. 220-сантиметровият гигант бе над всички с 20 точки и 15 борби, като направи и 4 чадъра. Марио Хезоня се включи отлично с 14 точки, а ветеранът Серхио Родригес добави 12, включително 9 в последната четвърт. За “Барса” лидерът на отбора Никола Миротич бе лимитиран до едва 3 точки при 1/10 стрелба. Най-резултатен за тима бе Алекс Абринес с 16 точки.

“Лос Бланкос” трябваше да направи същото в мач №5 от плейофите срещу “Партизан” Белград и след като го направи отново, сега има шанс да спечели 11-ата си титла в Евролигата в неделя. Испанският гранд продължава да твори история, след като в плейофната фаза стана първия отбор в историята, успял да навакса пасив от 0-2 победи, за да обърне “гробарите” и да спечели място на Финалната четворка.

Това ще бъде повторение на последния финал, завършил с победа на “Олимпиакос”. “Червено-белите” спечелиха титлата в турнира преди 10 години, побеждавайки именно “Реал”. От онзи отбор в тима отново са треньорът Йоргос Барцокас, както и опитните играчи Костас Слукас и Костас Папаниколау.

Видео: MAX SPORT

Ето кой ще е опонентът на Александър Везенков на финала

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции