<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181114" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте къде и ...

Кирил Петков заяви, че няма да бъде част от този кабинет

23 Май 2023
0 596

Кирил Петков заяви, че няма да бъде част от този кабинет в свой Facebook пост.

Съпредседателят на ПП-ДБ беше многословен и краен в думите си.

“Едно от нещата, които не обичах в политиците, когато бях в ролята на наблюдател, е да обясняват какви са причините за престъпване на някакво обещание. В такъв момент често се вади от сто кладенци вода. За да се обясни защо нещо е направено не както е обещано”, започна Петков.

Кирил Петков вярва, че вторият мандат е единственото решение за България

Той се обърна и към своите избиратели. “Първо, трябва ясно да се признае, че обещанието да няма нито един човек, свързан с ГЕРБ в бъдещ кабинет с втори мандат, не е спазено с Мария Габриел. Ако нашите приятели и избиратели са се почувствали ужасно от този факт, се извинявам!”

Кирил Петков заяви, че няма да бъде част от този кабинет
София (14 април 2023) В Народното събрание се провежда заседание на парламента. На снимката: Кирил Петков. Снимка: Асен Тонев/БТА (ПБ)

“Защо обаче искрено вярвам, че в тази ситуация това е най-доброто, което можем да сторим?” Пита реторично той.

Да имаме правителство с министри, които ще работят за България без да крадат и да можем да изпълним много от нашите надежди за промяна. Аз дълбоко вярвам, че е възможно с формата за управление, който сме представили”, оптимистичен е Петков.

И въпреки това, той е категоричен, че няма да е част от този кабинет. Това е така, защото “този формат не е коалиция. Напротив – той е създаден именно защото не можем да направим коалиция с ГЕРБ. Коалицията щеше да е много по-лесна, ако си имахме доверие, но ние, както казах и преди, си нямаме.”

Пълният текст на публикацията можете да прочетете тук.

Кирил Петков заяви, че няма да бъде част от този кабинет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции