<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181139" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивш треньор ...

Титаничен Леброн Джеймс не стигна – “Лейкърс” са елиминирани (видео)

23 Май 2023
0 170

Титаничен Леброн Джеймс не стигна – “Лейкърс” са елиминирани. Героичните усилия на неостаряващия Леброн Джеймс не бяха достатъчни, за да може неговият Лос Анджелис “Лейкърс” да оцелее поне още един мач в плейофите на Националната баскетболна асоциация. Четвъртата поредна загуба от Денвър означава и край на сезона за “езерняците”.

Титаничен Леброн Джеймс не стигна &#8211; &#8220;Лейкърс&#8221; са елиминирани (видео)
Снимка: БТА

Леброн бе решен да не показва слабост в този двубой и въпреки, че е на 38 години, игра без смяна по феноменален начин. В пълни 24 минути през първото полувреме той изстреля отбора си напред, като на сметката си на почивката вече имаше 31 точки. 21 от тях дойдоха още в първата четвърт. Това изравни рекорда на Лигата за най-много точки на играч в откриващ период в елиминационен двубой. Авансът на езерняците на полувремето бе 15 точки.

Звезда от НБА отново загази, като си развя пищова (видео)

В третата четвърт обаче Денвър показа защо е сериозен претендент за титлата. Воден от лидера си Никола Йокич, тимът спечели частта с 20 точки разлика и обърна развоя на събитията. Сръбският център пък отново пренаписа историята. Той се превърна в баскетболиста с най-много трипъл-дабъли в един плейофен сезон, записвайки осмия си такъв. Сърбинът завърши срещата с 30 точки, 14 борби и 13 асистенции. Така той записа средни показатели за трипъл-дабъл за втори път в цяла серия през този сезон. Това до момента бе постигано единствено от Уилт Чембърлейн през 1967 г.

Това ще бъде и първо участие във Финали на НБА за “Нъгетс”. Тимът държеше рекорда за най-много спечелени серии в историята без достигане до решителната такава. На финала тимът ще чака победителят от серията между Бостън и Маями. “Горещите” водят с 3-0 победи и могат да си подпечатат билета напред още тази нощ.

Видео: DIEMA XTRA

Титаничен Леброн Джеймс не стигна – “Лейкърс” са елиминирани

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции