<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181220" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От ГЕРБ не да...

Ротацията крие много подводни камъни, заяви Денков (видео)

23 Май 2023
0 186

Ротацията крие много подводни камъни, заяви Денков. Тя обаче е била единствената с положителни резултати пред всякакви други алтернативи. Това коментира съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков в ефира на NOVA.

Нямам никаква илюзия, че задачата, с която се захващаме, е много трудна. Политическият опит в другите държави показва, че понякога този тип правителства с ротация не успяват да се справят, провалят се в опита да се реализират последователните мандати. Но има и други държави, в които се реализират”, подчерта той.

Денков обясни, че съставът на кабинета ще се основава на това, което вече е представено. В хода на преговорите двете коалиции са се разбрали, че обявеният кабинет е този, от който се тръгва. Ако има промени, те ще са в няколко имена и ще са свързани с желанието да бъде представен още по-добър състав, каза още той.

Ротацията крие много подводни камъни, заяви Денков (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

И допълни: „До момента спор с Мария Габриел не съм имал. С нея се познавам от няколко години в качеството ѝ на еврокомисар. В областите, в които сме имали контакти, сме се разбирали достатъчно добре. Това е важно, защото липсата на доверие е огромен проблем в нашата политика. Аз поне ѝ имам доверие, че ние можем да работим заедно. До момента това усещане се потвърждава”.

Кирил Петков заяви, че няма да бъде част от този кабинет

За Денков е ясно, че щом правителството е ротационно, означава, че е по-различно от коалиция. Той бе категоричен, че от ПП-ДБ не са загърбили борбата с корупцията. И поясни, че взаимните обвинения често не помагат да бъде свършена работата.

Дали ще бъде компромис, който си е струвало, защото очевидно има компромис и от двете страни, ще разберем по резултатите. Нямам никакво съмнение, че това, което правим днес, историята ще го съди по това какви резултати е постигнало”, каза още Денков.

За поисканите имунитети на депутати председателят на ПГ на ПП-ДБ поясни, че има заплаха от прокурорски натиск. Заради политическия натиск към държавното обвинение и делата „на трупчета” правосъдната реформа трябва да се проведе, смята Денков. „Имаме ясното усещане, че други хора се опитват да спрат този процес, защото им е изгодно”, добави той.

Ротацията крие много подводни камъни, заяви Денков (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции