<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181284" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България е тр...

ЕК иска прекратяване на мерките за енергийна подкрепа в България

24 Май 2023
0 132

Европейската комисия – ЕК иска прекратяване на мерките за енергийна подкрепа в България. Днес тя представи оценки и препоръки за икономиките на страните от евросъюза, предава NOVA.

От Комисията са извършили задълбочена оценка в 16 страни. И отчитат, че в България и още 14 държави не се изпълняват изискванията за дефицита.

Забранява ли Европейската комисия розовото ни масло?

ЕК отправя три препоръки към нас, като първата е да се прекратят мерките за енергийна подкрепа, предвидени до края на годината, като спестените средства се насочат към намаляване на държавния дефицит

Втората от тях е за осигуряване на ефективна управленска структура за бързо изпълнение на плана за икономическо възстановяване. София е насърчена да продължи с бързото изпълнение на програмите по политиката на сближаване.

ЕК иска прекратяване на мерките за енергийна подкрепа в България

А третата препоръка предвижда намаляване на зависимостта от изкопаеми горива и ускоряване на прехода към чиста енергия с по-бързото въвеждане на възобновяемите енергийни източници, заедно с възможности за съхранение на произведената от тях енергия. Нашата страна следва да подобри електропреносната мрежа, пише още NOVA.

Препоръчва се и България да продължи усилията за увеличаване на свързаността с енергийните мрежи на съседните страни. ЕК очаква също така да се ускори санирането на сградите, да се въведат насочени към бъдещето решения при централното отопление и градския транспорт, да се ускори развитието на железопътната инфраструктура.

ЕК иска прекратяване на мерките за енергийна подкрепа в България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции