<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181347" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От ГЕРБ не да...

Иван Гешев призова за отвод на членовете на ВСС, поискали освобождаването му

25 Май 2023
0 130

Иван Гешев призова за отвод на членовете на ВСС, поискали освобождаването му. Това стана по време на ключовото заседание на съда, на което трябва да се вземе решение дали има основание да разглеждат искането за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор заради тежко нарушаване на служебните задължения, предаде NOVA.

Медията припомняме, че документът беше внесен от шестима представители на Прокурорската колегия. В мотивите си те записаха, че е недопустимо израелски експерт да участва в огледа на мястото на взрива до колата на Гешев.

Гешев поиска да е с адвокат пред съдебния съвет (на живо)

Иван Гешев призова за отвод на членовете на ВСС, поискали освобождаването му

Главният прокурор заяви:

“Ще започна с искане на отвод на шестте членове на ВСС, които са внесли искането за предсрочното освобождаване на главния прокурор. В случай, че същите не си направят отвод с процедурите на ВСС, считам че по този въпрос трябва да се произнесе Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси към ВСС с оглед установяване на обективността и непредубедеността на шестте члена на ВСС”.

Междувременно Гешев поиска да бъде представен от адвокат Радостина Томова по време на разглеждането на първата точка от дневния ред на заседанието.

Очаквайте още по темата!

Иван Гешев призова за отвод на членовете на ВСС, поискали освобождаването му

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции