<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Лена Бориславова отрече да има договорки за имунитета на Борисов (видео)

26 Май 2023
0 238

Лена Бориславова отрече да има договорки за имунитета на Борисов. Повод за изказването ѝ е появилият се запис от отцепилия се от ПП-ДБ Радостин Василев. 

„Лицето Борисов не е важното в случая и неговото премахване не е решава проблемите на България. Става въпрос за проблеми, които България има последните 30 години. Има публични убийства извън България на престъпници. Имаме атентат срещу главния прокурор. Прокуратурата е обявила война на Народното събрание“, заяви Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в ефира на bTV.

Бориславова призовава да се слуша пълният запис, „за да се чуят с какви притеснения партийците дебатират“.

„Влязохме в една дълга дискусия, за да вземем решението как да реализираме втория мандат. Бяха изказани най-различни чувства, емоции, страх – ще има ли бюджет. В тези разговори при страшно напрегната обстановка не си стоиш удобно на дивана и да спиш, като господин Василев. Нормално е в такава среда не всеки да е обрал емоциите си и не всеки израз да е прецизен“, подчерта тя.

Лена Бориславова отрече да има договорки за имунитета на Борисов (видео)

Радостин Василев разказва защо напуска ПП-ДБ, обяви нова партия (видео)

Бориславова определи разговорите като откровена дискусия на лидерите и членовете на “Продължаваме промяната”.

Тя бе категорична, че други министри от ГЕРБ „на този етап няма да има“ и Мария Габриел ще е единствена от партията на Бойко Борисов.

Бориславова намекна, че “с аргументи” ПП-ДБ са успели да убедят ГЕРБ да нанесат поправки и да запазят двойното мнозинство при избирането и свалянето на председателите на ВКС и ВАС.

Припомняме, че по-рано на пресконференция в петък Радостин Василев пусна запис от Националния съвет на “Продължаваме промяната”. От записа става ясно, че Петков и Василев очакват скоро да бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов. Те посочват, че Христо Иванов от ДБ е предложил да се състави комисия за имунитета „по европейски стандарти“. Тя трябва да работи поне шест месеца, докато бъде гласувана съдебната реформа.

След записа Василев резюмира казаното, като обясни, че една от целите на Кирил Петков е била да убеди обществеността, че ПП-ДБ не са в коалиция с ГЕРБ.

За г-н Петков ПП са единствените, които могат да изперат Борисов и това е част от уговорката. С общото правителство Борисов се изпира и унищожава промяната“, допълни той.

Василев обяви, че ще напусне парламентарната група на ПП-ДБ, но че ще остане в парламента, за да се бори с Бойко Борисов.

Лена Бориславова отрече да има договорки за имунитета на Борисов (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции