<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181690" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чуйте пълния ...

Председателят на НС коментира пуснатите записи на ПП от Радостин Василев (видео)

27 Май 2023
0 268

Председателят на Народното събрание Росен Желязков коментира пред bTV пуснатите от Радостин Василев записи от Националният съвет на ПП. Той уточни, че говори от свое име.

По думите на Желязков една от причините за пускането на записите е да се окаже натиск върху процеса за съставяне на правителство с втори мандат. За Желязков има две основни теми, които произхождат от това.

Първо ако се твърди, че този разговор е компилиран, тогава ние трябва да получим уверението, че всичко казано не е вярно. Т.е това не би трябвало в тази ситуация да “минира” процеса по балансиране на кабинета, така както постигнахме споразумение.” казва Желязков.

Става въпрос за споразумението за ротационен премиер между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, с формиране на експертен кабинет.

Председателят на НС коментира пуснатите записи на ПП от Радостин Василев (видео)

Чуйте пълния запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от заседание на ПП (аудио)

Втората тема е ако това не е компилиран запис, тогава дали всичко казано е искрено. Или е казано, за да се спечели доверието на изпълнителните органи на “Продължаваме Промяната”.“, продължава Желязков.

Той разясни, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес, за да направи анализ на ситуацията от гледна точка на мандата.

Председателят на НС определи коментарите по адрес на Мария Габриел, за това че се е разплакала по време на разговорите с ПП-ДБ, като неверни и обидни. Той припомни, че е участвал в тези разговори.

Който познава Мария, знае, че тя не е от момичетата, които плачат. Този разказ има белезите на една много неприятна презентация на жената в политиката като нещо ретроградно. Видите ли в един момент няма кураж и си изпуска нервите. Тази интерпретазия е вредна.“, коментира Желязков.

Ние трябва да съумеем в момента да върнем доверието в процеса. А доверието в процеса може да се върне само ако съставът на кабинета бъде достатъчно балансиран. Т.е не кабинет с политически задачи, които още на първите седмици и месеци ще взривят доверието и политическия процес. Тогава ще се сочи някой за виновен, в случая ГЕРБ, че е развалил кабинета.”, посочва той.

Аз мисля, че тук изключително важна е ролята на “Демократична България”, защото те бяха застъпниците за експертен кабинет и нямаха никакви намерения да участват със свои представители в него.”, добави председателят.

Председателят на НС коментира пуснатите записи на ПП от Радостин Василев (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции