<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Официално: Ро...

Радев обяви кога връчва втория мандат

28 Май 2023
0 548

Радев обяви кога връчва втория мандат – утре в 17:00 ч. Той ще бъде приет от представители на втората политическа сила “Продължаваме промяната-Демократична България”.

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са замразени от вчера, когато Мария-Габриел обяви, че ги спират поне за известно време.

Радев обяви кога връчва втория мандат

Двете най-големи политически сили в 49-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната – Демократична България” бяха постигнали споразумение за кабинет с ротационен премиер. През първите девет месеца министър-председател трябваше да е Николай Денков от ПП-ДБ, през следващите девет – Мария Габриел, излъчена от ГЕРБ-СДС.

След изтеклия запис от заседание на “Продължаваме промяната”, разпространени от Радостин Василев, от ГЕРБ обявиха, че замразяват преговорите. Дали именно този запис и разклатените отношения с ГЕРБ не са причина за избора на Румен Радев да връчи мандата точно сега? И дали академик Денков остава предложението на ПП-ДБ за премиер, ще разберем още утре.

Очаквайте на живо на gospodari.com връчването на мандата и детайлите около него.

Радев обяви кога връчва втория мандат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции