<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181855" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов лидер в П...

Национал на Нидерландия показа боксови умения срещу фен (видео)

29 Май 2023
0 195

Футболистът на “Аякс” Стивън Бергуис удари фен след мача срещу “Твенте”. Причина за инцидента е расистки обиди към неговия съотборник Брайън Броби. Информацията е, че въпросният фен е нарекъл нападателят на гранда от Амстердам “раково чернокожо”.

twitter

След тази обида Бергуис, който е и национал на Нидерландия не е издържал и с един удар в лицето повалил на земята привърженика.

Национал на Нидерландия показа боксови умения срещу фен (видео)
снимка: (AP Photo/Peter Dejong)

Стивън реагира по грешен начин. Той веднага информира треньора на отбора Джони Хейтинга и веднага се извини. Говори с всички, те искаха да чуят неговата страна на историята и заключението е, че не е бил прав. Аякс не оправдава подобни сцени и беше наказан ”, съобщиха от “Аякс”.

Расистки скандал и нова загуба за “Реал” Мадрид (видео)

Самият Бергуис също се извини след инцидента:

Съжалявам. Не трябваше да реагирам така. След всяко гостуване постоянно ни „замерят“ с псувни. Правят го дори, когато отделяме време за фенове, които искат автограф. Свикнал съм с това, но хората си мислят, че могат да викат каквото си искат. Отговорът ми днес не реши нищо. Знам го добре и няма извинение, защото все още съм играч на Аякс”, каза халфът.

Цялата ситуация се случи след последния двубой от първенството, в който домакините от “Твенте” победиха с 3:1. В крайното класиране “Аякс” остана на трето място извън зона Шампионска лига, което също вероятно е изнервило Стивън Бергуис. “Твенте” пък ще участва в плейофите за Лига на Конференциите.

Национал на Нидерландия показа боксови умения срещу фен (видео)

Видео: twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции