<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181943" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И бизнесменъ...

Възобновяват делото за „Чекмеджегейт”

29 Май 2023
0 594

Възобновяват делото за „Чекмеджегейт”. Софийската апелативна прокуратура е отменила постановление на Софийската градска прокуратура за прекратяване на досъдебното производство. Това става ясно от прессъобщение, публикувано на сайта на Апелативна прокуратура – София.

„Чекмеджегейт” е известно в публичното пространство като делото за снимките на “кюлчета и пачките в чекмеджето”. Става въпрос за снимките на кюлчета и пачки в чекмеджето на спалнята на Бойко Борисов в правителствената резиденция в “Бояна”.

Възобновяват делото за „Чекмеджегейт”
Снимка: БулФото

Разследването по делото “Чекмеджегейт” е прекратено, Гешев разбрал от медиите

Софийската апелативна прокуратура е извършила служебна проверка на постановлението на Софийската градска прокуратура, с което е прекратено досъдебното производство.

Констатирано е, че наказателното производство е прекратено без да са изчерпани всички доказателствени източници, което е довело до неизясняване на въпроси от предмета на доказване.

Досъдебното производство е върнато на Софийската градска прокуратура с конкретни указания за попълване на доказателствена съвкупност.

Припомняме, че досъдебно производство по преписка 10019/2020 година е прекратено на 10 май 2023 година. Това е станало с постановление на прокурор на Софийска градска прокуратура. Не са ясни обаче мотивите на наблюдаващия прокурор. По информация от месец март 2023 година прокурорът е Ивайло Петров. По информация на “Сега” той не е избран на случаен принцип, както изисква законът.

Възобновяват делото за „Чекмеджегейт”
Снимка: БулФото

С прекратяването на делото наблюдаващият прокурор е постановил и “да бъдат върнати на началника на НСО (или оправомощен от него представител на службата) два броя нощни шкафчета, идентични (един и същ модел), и двете на цвят “слонова кост”.

В изтеклите части от постановлението са описани “общо седем снимки, на които се вижда стая, обзаведена като спалня – с легло и нощно шкафче, върху което е поставен предмет, наподобяващ пистолет, и легло, върху което лежи мъж, който прилича на Бойко Борисов”.

Възобновяват делото за „Чекмеджегейт”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции