<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Управителят ...

Шефът на ДАНС отхвърли обвиненията за вмешателство на чужди посолства у нас

30 Май 2023
0 184

Шефът на ДАНС отхвърли обвиненията за вмешателство на чужди посолства у нас, предаде NOVA.

Днес Народното събрание изслуша на извънредно заседание шефовете на службите. Поводът са изнесените записи от бившия депутат от парламентарната група „Продължаваме промяната – Демократична България“ Радостин Василев. В тях се казва, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави. Изслушването е по искане на “Възраждане”.

Разследват депутат за заплахи срещу Радостин Василев

Председателят на Държавна агенция “Национална сигурност” Пламен Тончев защити пред депутатите службата от разпространени твърдения за вмешателство и категорично отхвърли съгласуване на назначения с чужди посолства.

Шефът на ДАНС отхвърли обвиненията за вмешателство на чужди посолства у нас
Снимка: Владимир Шоков/БТА (ЕК)

“Ще повторя още веднъж, че няма законова процедура, налагаща съгласуване на ръководителите на специални служби с чужди специални служби или посолства. И ние като членове на Европейския съюз и НАТО също не съгласуваме кандидатите за ръководители на партньорските служби. Интересно е на какво се базират твърденията за увреждащи имиджа на институциите и служителите? Тези твърдения за руско проникване в българските специални служби? Не искам да се връщам на записа, който изтече през предходната седмица, но там ясно се вижда, че това е един наратив, който е удобен за някой и се извършва на гърба на българските специални служби”,категоричен е Тончев.

Шефът на ДАНС отхвърли обвиненията за вмешателство на чужди посолства у нас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции