<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183324" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майката на Ил...

Вандали потрошиха автомобил, с който майка води детето си на терапия (видео)

07 Юни 2023
0 161

Вандали потрошиха автомобил, с който майка води детето си на терапия, показва репортаж на NOVA. Повече по случая разказва майката на детето с аутизъм, която е останала без автомобил, след като вандали са го разбили, за да откраднат видеорегистратора ѝ.

Докато колата е на ремонт, Нели Иванова не може да води 4-годишното си дете на терапии. Тя споделя, че това се отразява доста сериозно на състоянието на сина ѝ Александър.

Вандалската проява се разиграва в столичния квартал „Левски В”, където колата е била паркирана.

Вандали потрошиха автомобил, с който майка води детето си на терапия (видео)

„В събота сутринта получих обаждане от мои близки, които са видели, че стъклото на моята и на още една кола в близост са разбити. Писах за помощ в една група в социалните мрежи, за да може по-бързо да се намери стъкло за смяна. Детето ми е с аутизъм и не може да се вози в друг транспорт, защото не е свикнало. Хората се отзоваха много бързо, но въпреки това се оказа, че колата ми не може да се оправи на следващия ден”, разказва потърпевшата майка.

Семейства на деца с аутизъм събират пари за ремонт на сграда за взаимопомощ (видео)

Вече пети ден семейството е без автомобил. „Поради тази причина синът ми спря терапиите. По някаква причина той не желае да се качи в друга кола освен в моята. Децата с аутизъм са свикнали на определен режим и когато той се наруши, се разстройват, обясни Иванова.

Една кражба за 20 лева се оказва животопроменяща, е изводът от репортажа.

Вандали потрошиха автомобил, с който майка води детето си на терапия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции