<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183634" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Температурат...

Мъж твърди, че е първият, посетил всяка страна в света без самолет

08 Юни 2023
0 156

Мъж твърди, че е първият, посетил всяка страна в света без самолет.

44-годишният Тор Педерсен е започнал мисията си през октомври 2013 г., оставяйки зад гърба си редовната си работа в корабоплаването и логистиката. Това екстремно пътуване обаче му е отнело цяло десетилетие, пише LadBible.

Първо е напуснал родната си страна, Дания, отпътувайки за Германия. Педерсен е завършил пътуването си преди месец, когато стигнал до Малдивите.

44-годишният мъж е изминал 223 072 мили, когато стигнал до слънчевото място в Южна Азия на борда на контейнеровоз.

Родители заведоха рутера си на пътешествие, след като трите им деца отказаха да дойдат (снимки)

Човечеството праща ново послание до разумни същества в Космоса

Педерсен тръгнал с пълната подкрепа на съпругата си, тъй като и двамата очаквали епичната му мисия да продължи само четири години. Той планирал да прекара средно по седем дни на държава, но се озовал в Хонконг за цели две години поради проблеми с Covid-19 и визите.

Той прекарвал средно по 17 дни във всяка страна, като най-краткото му посещение е 24 часа във Ватикана. Най-дългият престой на Педерсен е бил цели 27 дни в контейнеровоз от Хонконг до Австралия.

Датчанинът споделя: „Трябва да прекарам минимум 24 часа в една държава. Това, което правя, не е туризъм. Това е като да пробягам маратон или да отида на Луната, това е постижение. Голяма част от времето си прекарвам в автобуси и влакове.”

„Най-дългото пътуване с автобус беше 54 часа с един автобус в Бразилия. По-скоро се насладих на 27 дни на кораба, това ми даде време да чета и да спортувам и видях китове. Беше красиво пътуване.“

Пътуванията на Педерсен включват 351 автобуса, 158 влака, 43 тук-тука, 37 контейнеровоза, 33 лодки, девет камиона, три платноходки, два круизни кораба, една конска каруца, една полицейска кола и една яхта.

Освен всичко това, е имало доста ползване на метро, микробуси, мотоциклети, таксита и трамваи.

Той казва: „Помислих си, че никой в историята не е посещавал всяка страна по света напълно без да лети. Бях запленен от идеята, че може да имам своя шанс да направя нещо забележително. Идеята беше да го направя с обществен транспорт, където е възможно. Това означава стотици автобуси, влакове и фериботи, след което питате дали можете да се качите на нечия рибарска лодка или контейнеровоз.“

Цялото приключение на Педерсен е спонсорирано от енергийна компания, както и от групово финансиране. Той е харчил само по 20 долара на ден.

44-годишният мъж все пак се е виждал със съпругата си – тя е летяла да го види 27 пъти през десетилетието. Те ще се съберат отново следващия месец – след като той хване три кораба от Малдивите до Шри Ланка и след това до Германия, преди да отплава обратно към Дания.


Мъж твърди, че е първият, посетил всяка страна в света без самолет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции