<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184180" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Областният у...

ВСС в ступор: Гешев напусна обсъждането на предложението за освобождаването си

12 Юни 2023
0 1478

ВСС в ступор: Гешев напусна обсъждането на предложението за освобождаването си. Причината е негово планувано пътуване до Страсбург.

НА ЖИВО: Продължава обсъждането на поисканата оставка на Иван Гешев (видео)

След като на 8 юни 15 часа Висшия съдебен съвет не успя да достигне до гласуването за освобождаване на главния прокурор, днес сюжетът се повтори. Този път съветът успя единствено да изслуша защитата на Гешев в лицето на заместник-главния прокурор Даниела Машева. Но до там.

15 часа не стигнаха на членовете на ВСС да решат за оставката на Гешев (видео)

След като тя изрази мнението си, Иван Гешев уведоми, че трябва да напусне съвета поради планувана командировка в Страсбург. На въпрос дали не може да промени самолетния си билет, той отговори, че това не е възможно.

ВСС в ступор: Гешев напусна обсъждането на предложението за освобождаването си
снимка: БТА

Предложението, което той отправи към събралия се ВСС, бе да се запознаят с изявлението му относно отказаната оставка и нейното “късане”. И следващият четвъртък това да бъде обсъдено. И добави, че държи да присъства лично на съвета при гласуването, защото това иначе би било неспазване на правата му.

Чрез действията си днес, Иван Гешев постави ВСС в безизходица и ступор какво би било правилно да се направи, тъй като времето вече ги ограничава. Както и постоянното отлагане на взимането на решението, води до застой в съдебната система. Дали те ще вземат решение да гласуват без неговото присъствие, остава да разберем.

Очаквайте подробности!

ВСС в ступор: Гешев напусна обсъждането на предложението за освобождаването си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Мария

    12 Юни 2023

    статия*

Покажи всички Скрий

Реакции