<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184269" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивша барета ...

Окончателна присъда за убийството в Борисовата градина след 8 години процес

12 Юни 2023
0 266

Окончателна присъда за убийството в Борисовата градина след 8 години процес. 16-годишният Георги Игнатов бе убит през 2015 година. Върховният касационен съд реши, че подсъдимият Йоан Матев ще лежи в затвора 6 години и половина, съобщи bTV. Така магистратите потвърдиха присъдата на долната инстанция.

На 25 октомври 2022 гоодина Апелативният съд в София призна Матев за виновен и го осъди на шест години и шест месеца затвор.

Преди около три години Матев беше задържан под стража, а от 2020 година досега е под домашен арест. Така му остава да излежи само част от присъдата, а именно по-малко от две години.

Причината е, че два дни под домашен арест се равняват на един задържане под стража, а периодът в ареста е равносилен на престой в затвора.

Осъдиха Йоан Матев на 6 години затвор за убийството в Борисовата градина

Окончателна присъда за убийството в Борисовата градина след 8 години процес
Снимка: стопкадър/видео bTV

Матев беше задържан след почти две години разследване на нападението с нож в Борисовата градина. По време на убийството на Георги, Йоан е бил непълнолетен и е съден като такъв.

На родителите на убитото 16-годишно момче са присъдени по 200 000 лева.

Припомняме, че Георги Игнатов бе намерен мъртъв на пейка в Борисовата градина на 2 юли 2015 година, след като е бил намушкан с нож. На записи от охранителните камери се вижда как младеж се отдалечава тичешком от мястото. Той обаче не бе разпознат в началото. Едва 2 години по-късно съучениците на Йоан Матев го посочиха като лицето от кадрите. Брат му Марсел даде показания, посочвайки шахта, в която е скрит ножът, но после се отказа да свидетелства.

Едва в края на 2017 година Прокуратурата внесе обвинението срещу Йоан Матев. Той отрече да е замесен и обясни, че е разбрал за престъплението от медиите и социалните мрежи.

Окончателна присъда за убийството в Борисовата градина след 8 години процес (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции