<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184560" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВнР с остра ...

Moсква ще амнистира хиляди престъпници, за да воюват

14 Юни 2023
1 193

Moсква ще амнистира хиляди престъпници, за да воюват. Това пише “Сега“.

Председателят на комисията в Съвета на федерацията по държавното строителство Андрей Клишас и председателят на комисията в руската Дума по държавно строителство Павел Крашеников са получили задача да легализират пращането на войната в Украйна на престъпници. Те са внесли законопроект, който предвижда амнистия за престъпниците, които искат да воюват в Украйна.

Заплашват руски затворници с нови дела, ако откажат да се бият в Украйна

Moсква ще амнистира хиляди престъпници, за да воюват

Според медията, амнистията ще се отнася както за осъдените, така и за онези, които очакват присъда за престъпления с неголяма и средна тежест. Потенциално това са стотици хиляди хора.

Известната Частна военна компания “Вагнер” разполага предимно със затворници на украинския фронт. Собственикът ѝ Андрей Пригожин, наричан Готвача на Путин, ги агитираше по затворите да участват във войната и мнозина го сториха без да са формално амнистирани със закон.

Миналата есен се твърдеше, че около 7000 руски затворници са на фронта. Ако оцелеят в бойните действия, те получават свободата си. Вече дори са известни няколко случая на завърнали се от фронта, които в Русия продължават с престъпните си занимания. 

Moсква ще амнистира хиляди престъпници, за да воюват

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции