<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поне 8500 милио...

Дете е сред жертвите на масовото отравяне с фалшив алкохол в Русия

14 Юни 2023
0 180

Дете е сред жертвите на масовото отравяне с фалшив алкохол в Русия. 35 души, сред които едно дете, са вече жертвите на масовото отравяне с фалшив алкохол в Русия, съобщи руската агенция Интерфакс. 106 души, включително пет деца, са били хоспитализирани с отравяне, каза руският здравен министър Михаил Мурашко по време на пленарно заседание на Държавната дума в сряда.

По-рано беше съобщено, че в областите Уляновск, Самара, Нижни Новгород, Пенза, Курган, както и в Удмуртия са установени редица случаи на алкохолно отравяне, включително фатални. Повечето от инцидентите са свързани с употребата на алкохолна напитка “Mr. Cider”, произведена в Самара.

Масово алкохолно отравяне в Русия взе десетки жертви

Дете е сред жертвите на масовото отравяне с фалшив алкохол в Русия

Заподозрени са Дмитрий и Алексей Егорови, които според разследването в съучастие с полицай са откраднали 6 тона метилов алкохол от склада на вътрешното министерство за Самарска област. Метиловият алкохол е силно отровен. Двамата производители са го използвали за направата на наливната напитка. Според разследването алкохолът е бил продаден на Артем Айрапетян, който е извършвал незаконни доставки на собственика на Andi LLC Анар Хюсейнов.

Към момента по случая са задържани четирима души. Петият – Алексей Егоров, е обявен за издирване.

Дете е сред жертвите на масовото отравяне с фалшив алкохол в Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции