<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=185335" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Швеция не изк...

Прайдът се състоя. И нищо страшно не се случи (Коментарът на „Господарите“)

19 Юни 2023
0 342

Прайдът се състоя. И нищо страшно не се случи.

Добър ден, скъпи господа, пък и дами, виждащи чутовна заплаха в лицето на гей хората! Как се събудихте тази сутрин? Загледахте ли се в някого от същия пол напът за работа? И още по-лошо – попявахте ли си It’s raining man в колата? Ако не сте, отдъхнете си. Ето че уикендът на ЛБГТ+ парада в София е отминал, вече е нова седмица, а вие си оставате представители на традиционното българско християнско семейство.

София Прайд проведе шествие по улиците на столицата (видео)

Браво, справихте се! Най-трудното мина!

И нищо лошо не се случи. Поне за вас – хората, които смятат, че хомосексуалността е извращение, извън природата, извън религията, та даже и извън семейството. Които не виждат чистата и проста любов между хората и подозират световния елит, който освен с кеймтрейлс, ни пръска и с „обратност“.

Иначе се случиха няколко лоши неща, както по принцип се случва всяка година по същото време.

Прайдът се състоя. И нищо страшно не се случи (Коментарът на „Господарите“)

Първото е, че заваля дъжд, което попречи да се насладим в пълнота на всички колоритни тоалети и прически, избрани от участниците в шествието. По-лошото е, че отново се състоя и т.нар. поход на традиционното семейство, сякаш двама души от един и същи пол не могат да бъдат такова. Сякаш традицията е единствено сред патриархата на ракията, салатата и боя и нищо извън тях не се приема.

Тази контра-акция, вече добре позната, винаги буди у наблюдаващия чувство на обърканост. За какво протестират тези хора? Какъв им е проблемът? Защо гледат толкова празно? Защо всички приличат на путинофили и привърженици на „Възраждане“? Как биха реагирали, ако техните дъщери и синове им споделят, че са гей? И, наистина, какъв точно им е проблемът?

А най-лошото е, че не само през изминалия уикенд, а твърде често, разни хора се чувстват задължени да питат защо ЛГБТ+ хората трябва да афишират сексуалните си предпочитания. Ние, „нормалните“, не бихме правили това. Отговорът е ясен – паради ще има, докато спрем да задаваме такива въпроси. Докато осъзнаем, че хетеросексуалните не са спирали да „парадират“ със сексуалността си, просто никой не го забелязва и не се възмущава (най-много някоя баба в Борисовата градина), защото го смята за напълно естествено. Такива събития ще има, докато в България и в повечето страни по света не бъде въведено справедливо законодателство, което дава на еднополовите двойки същите права като на двуполовите. Само не питайте за какво са им права, ако обичате.

И, ако обичате, ако не подкрепяте гей хората, не ползвайте изречения като „Не съм хомофоб, НО…“.

Прайдът се състоя. И нищо страшно не се случи (Коментарът на „Господарите“)

Такива думи просто не работят. Едно „но“ показва искрената ви позиция и ви кара да звучите дори по-абсурдно от хората, шестващи в подкрепа на традиционното-българско-християнско-семейство. Впрочем, тази забележка важи също така за „Не съм расист, НО…“, „Не вярвам, че блондинките са глупави, НО…“ и каквото още се сетите.

Отворете сърцата си без думичката „но“. Ще видите, че е приятно. Избирайте внимателно източниците си на информация и четете повече по темите, по които опитвате да сте обществено ангажирани, за да не звучите нелепо.

Оцеляхте след 17 юни. Сега е време да помислите какво и защо се случва, защо едни хора са против и ви карат да мразите. И най-вече – защо допускате да правят това с вас.

Автор: Катя Димитрова

Прайдът се състоя. И нищо страшно не се случи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Cyberiada

    20 Юни 2023

    "Сякаш двама души от един и същи пол не могат да бъдат такова." Ами не могат. Защото за да е традиционно, трябва да е основано на традиция. Ако можете да ми покажете къде и кога преди в историята на човечеството е коренът на тази традиция, наречена гей семейство, бих го приел. Това не може да е традиция, това е нещо съвсем ново за историята и Вие много добре го знаете. И аз нямам нищо против хомосексуалността, като нещо естествено, но нека не я приравняваме с хетеросексуалността! И нека не приравняваме хетеросексуалността с "ракията, салатата и боя"! Това са много различни неща. "Хетеросексуалните не са спирали да парадират със сексуалността си." А бихте ли обяснили така поне малко по-конкретно какво имате предвид? Едно е да видиш на улицата привлекателна и секси жена, съвсем друго е тя да се събере с още 100, да се съблечат по оскъдно бельо и да вървят из целия град да се гъзурчат. Да, това го има, но е в стриптийз бара, не по улиците из целия град. Не бих мразил човек само заради сексуалността му. Но да не стане така, че накрая хомосексуалните в обществото да станат по-важни от хетеросексуалните.

Покажи всички Скрий

Реакции