<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=185493" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Почина "възкр...

Повдигнаха обвинение на Семерджиев и за фалшивата шофьорска книжка

20 Юни 2023
0 363

Повдигнаха обвинение на Семерджиев и за фалшивата шофьорска книжка. Това става ясно от съобщение на Софийската районна прокуратура (СРП).

Припомняме, че Георги Семерджиев, който миналото лято отне живота на две млади момичета на столичния бул. “Черни връх”, шофираше с бясна скорост и с фалшива книжка. Впоследствие стана ясно, че той е рецидивист с множество нарушения на пътя и че е бил прикриван от служители на МВР.

Освен 20 години затвор, Семерджиев получи още една присъда

Тази пролет той бе осъден на 20 години затвор за чудовищнoто си деяние.

Ето какво гласи цялото съобщение на прокуратурата:

Повдигнаха обвинение на Семерджиев и за фалшивата шофьорска книжка

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 36-годишния Г.С. за ползване на неистинско свидетелство за управление на МПС.

На 14.02.2022 г. около 00,11 ч. на кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев“ в гр. София, обвиняемият Г.С. съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на МПС , на което е бил придаден вид, че е издадено от Конфедерация Швейцария. При извършена проверка Г.С. е представил пред служителите на Отдел „Пътна полиция“ – СДВР неистинския документ.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 316, вр.чл.308 ал.2, вр.ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои делото срещу Г.С. да продължи в Софийски районен съд.

А в началото на този месец Георги Семерджиев получи присъда, но този път за престъпление от 2012 година. 11 години по-късно делото завършва на първа инстанция.

От присъдата на Софийския районен съд става ясно, че осъденият за фаталната катастрофа на бул. Черни връх”, е признат за виновен и за нанасянето на средна телесна повреда с особена жестокост.

Това се е случило на 5 май 2012 г. в столичния квартал „Хаджи Димитър”. Тогава Семерджиев е използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята в безпомощно състояние. Това довело до крайно затруднение в движението на бития. За това обвинение Семерджиев е осъден на 2 години лишаване от свобода. Той трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на пострадалия.

Повдигнаха обвинение на Семерджиев и за фалшивата шофьорска книжка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции